Bijna iedereen weet wel dat eieren besmet kunnen zijn met salmonella. Maar toch eet tien procent van de mensen zachtgekooktje eitjes. Een even groot aantal maakt wel eens gerechten waarin rauwe eieren zijn verwerkt of snoept van ongebakken deeg of beslag met ei, zo blijkt uit onderzoek van het centrum. Wat de helft van de ondervraagde consumenten niet weet, is dat eieren het beste in de koelkast bewaard kunnen worden. Dat kan vermenigvuldiging van de mogelijk aanwezige bacterie tegengaan.
Waarschuwing voor rauwe eieren
Pas op met toetjes waarin rauwe eieren zijn verwerkt. Want rauwe eieren kunnen besmet zijn met de salmonellabacterie die ook mensen ziek kan maken. Met ...
Krijg het beste van Misset Horeca in je mail
Misset Horeca houdt ambitieuze ondernemers op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen in de horecabranche. Schrijf je nu in voor de Misset Horeca-nieuwsbrief en ontvang gratis het actuele horecanieuws, praktische tips en adviezen op het gebied van ondernemerschap.
