Finalisten F&B Professional of the Year 2021 zijn bekend

Finalisten F&B Professional of the Year 2021 zijn bekend

De drie finalisten die het tegen elkaar op gaan nemen in de strijd om de titel F&B Professional of the Year 2021 zijn bekend. Zij kregen de meeste stemmen van het publiek en mogen zich in de finale presenteren aan de jury. Wel wordt die finale uitgesteld vanwege corona.

Net als ieder jaar zoekt netwerkvereniging voor f&b professionals AF&BM (Association of Food & Beverage Management) ook in 2021 de F&B Professional of the Year. Dit is die hospitality professional die laat zien ondernemend, creatief, wendbaar en slagvaardig te zijn, ook onder de huidige moeilijke omstandigheden. De afgelopen weken kon er gestemd worden op tien genomineerde titelkandidaten. Via diverse kanalen hebben zij hun achterban opgeroepen om hen de finale in te stemmen.

Tot het laatste moment werd gestreden om de meeste stemmen en het bleef lang onzeker wie de meeste gekregen heeft. Op vrijdag 29 januari om 12:00 uur sloot de stembus en nu staat vast welke drie genomineerden zich mogen voorbereiden op de allesbeslissende finale. Een recordaantal van 8.903 stemmen is uitgebracht, waarvan de meeste op deze drie professionals:

  • Mehrsa Ghadiri - Pre-opening F&B Manager Innside by Melia, Amsterdam
  • Koen van der Plank - Operations Manager Hotel Nobel, Ballum (Ameland)
  • Yoran Shukrula - F&B Manager Apollo Htel/The Harbour Club, Vinkeveen

Uitgestelde finale

Door de coronamaatregelen is het niet haalbaar om zoals oorspronkelijk gepland op 5 februari een kwalitatief goede finale te organiseren. ‘En dat is wel wat de drie finalisten verdienen’, aldus AF&BM voorzitter René Giel. ‘Daarom wordt de finale uitgesteld tot een moment waarop duidelijk is dat er minder of geen beperkingen meer zijn.’

Daarbij heeft het de voorkeur om de finale net als voorgaande twee jaar te organiseren: met de jury on tour langs de finalisten, zodat de finalisten zich kunnen presenteren in hun eigen organisatie. ‘We zullen daarom wachten met het bepalen van een nieuwe finaledatum tot er zicht is op een acceptabele situatie post-corona. En hopelijk kunnen we dit dan combineren met het bepalen van een datum voor het gala, zodat we de award uitreiking alsnog tijdens het gala kunnen doen. De finalisten en de winnaar krijgen dan het welverdiende podium.’

Normaal gesproken houdt AF&BM eind januari/begin februari haar jaargala, waar onder meer de winnaar van deze wedstrijd bekend wordt gemaakt. Vorig jaar was dat in Okura, waar Agnes Raggers de titel voor 2020 won.

De verkiezing van de F&B Professional of the Year wordt dit jaar voor de 11e keer georganiseerd. Dit zijn de winnaars tot nu toe:

2020 – Agnes Raggers
2019 – Lieke Weerdenburg
2018 – Ruth Engels
2017 – Maurice van Rossem
2016 – Eric Andersen
2015 – Bobby van Galen
2014 – Yuri Dries
2013 – Iris den Dekker
2012 – Reint van Rooij
2011 – Suzanne de Zwaan

De jury van de F&B Professional of the Year bestaat uit:

  • Maarten Wessels – Wessels Trainingen
  • Iris Kranenburg – Entree Magazine
  • Paul Sprakel – Hospitality Management
  • Demian van der Reijden – Misset Horeca
  • Maaike de Reuver – Food Inspiration
  • Agnes Raggers – Mooirivier Hotel en Congres en winnaar F&B Professional of the Year 2020