'Ontdek de drie geheimen van friet met een zetmeellaagje'

'Ontdek de drie geheimen van friet met een zetmeellaagje'

De gecoate friet van Lamb Weston is heerlijk knapperig en blijft langer warm dan gewone friet. Bart Oostwouder, country marketeer Benelux, vertelt hier hoe het werkt en welke mogelijkheden er zijn.

Gecoate friet is een van de innovaties van Lamb Weston die een revolutie teweeg heeft gebracht in het foodservicesegment. Van Gogh: 'Het geheim van onze onopvallende coating is dat elk frietje met een dun laagje (gekruid) aardappelzetmeel wordt bedekt. Het beslag, dat van natuurlijk aardappelzetmeel is gemaakt, wordt op elk afzonderlijk frietje aangebracht door het in onze productielijn door een gordijn van beslag te halen. Op deze manier krijgt alle friet een zo gelijkmatig en dun mogelijke coating.'

Juiste coating voor verschillende friet

Lamb Weston gebruikt verschillende soorten zetmeelcoatings voor de gecoate friet. 'Sommigen zijn bijna onzichtbaar, sommigen hebben meer textuur en anderen zijn weer heerlijk gekruid. Maar uiteindelijk komt het erop neer dat onze friet de aantrekkelijkste en lekkerste friet is die er bestaat', vertelt Oostwouder enthousiast.

Het bedrijf biedt gecoate aardappelproducten voor elke gelegenheid:

Onzichtbaar gecoate friet

Bart Oostwouder: 'Op zoek naar friet die langer warm en knapperig blijft, maar er niet gecoat uitziet? Dan is onze friet met transparante zetmeelcoating echt iets voor jou. Wil je het zelf ervaren? Kies dan producten met een Stealth-coating. Vraag een proefpakket aan van onze Stealth Fries, Connoisseur Rustic Fries of Potato Dippers.'

Zichtbaar gecoate friet

Bij thuisbezorgen en afhalen zit niemand te wachten op een koud, slap frietje. Kwaliteit kunnen behouden is dus het allerbelangrijkste. 'Zodoende ontwikkelden wij een zichtbare, maar dunne zetmeelcoating die ervoor zorgt dat jouw friet ten minste 20 minuten warm en knapperig blijft! Nieuwsgierig geworden? Bestel dan juist een proefpakket van de Hot2Home-friet', aldus de marketeer.

Gekruide friet

'Bij Lamb Weston hebben we ook friet met een coating van gekruid aardappelzetmeel. Met toegevoegde smaken als onze befaamde paprikasmaak, serveer je friet met een unieke smaak en een langere holding time die gegarandeerd knapperig blijft. Probeer de Seasoned Twisters, Seasoned CrissCuts, Onion & Black Pepper Dipping Strips of de Seasoned Wedges-varianten!

'Verschillende soorten zetmeelcoatings voor de gecoate friet'”

Oosterwouder zegt overtuigt: 'Met onze gecoate aardappelproducten is er niets wat je tegenhoudt om warme en krokante friet te serveren. Zo genieten je klanten van de knapperigste friet die er bestaat. '

Gecoate friet overtreft gewone friet

Omdat de gecoate friet met een heel dun, praktisch onzichtbaar aardappelzetmeellaagje is bedekt, transformeren ze tot wat je 'superfriet' zou kunnen noemen. Zo hebben ze een langere holding time, omdat het beslag als een 'beschermend jasje' fungeert waardoor ze langer warm blijven. En daarnaast maakt de coating de friet extra knapperig. Dus of ze nu onder een warmtelamp, in een warmhoudvitrine, op een bord liggen, of voor thuisbezorgen of afhalen worden besteld, je klanten zullen gegarandeerd tevreden zijn!

'De keuze voor friet met een coating betekent de keuze voor friet die alle gewone friet overtreft. Bedenk eens wat dat voor jou en je onderneming kan betekenen', sluit Bart Oostwouder af.

Dit artikel is gesponsord door Lamb Weston.