Uitreiking The Best Chef Awards 2021 in september in Amsterdam

Uitreiking The Best Chef Awards 2021 in september in Amsterdam
Joris Bijdendijk

De vijfde uitreiking van The Best Chef Awards vindt plaats in Nederland, in Amsterdam. Het wordt een drie daags culinair festival op 13, 14 en 15 september 2021. Op de laatste dag worden de awards uitgereikt; onder de 100 nieuwe kanshebbers bevinden zich zes Nederlandse chefs.

De TOP 100 van vorig jaar bevatte zeven Nederlandse chefs:

  • Jonnie Boer (De Librije)
  • Nick Bril (The Jane, Antwerpen)
  • Richard Ekkebus (Amber)
  • Soenil Bahadoer (De Lindehof)
  • Syrco Bakker (Pure C)
  • Joris Bijdendijk (Rijks)
  • Dennis Huwaë (Daalder).

Deze zeven chefs maken ook in 2021 – samen met de zes nieuwe kandidaten – kans op een plek op de uiteindelijke ranglijst.

De top 3 van The Best Chef Top 100 van 2020 was als volgt: René Redzepi van het Deense Noma in Kopenhagen op 1. De tweede plaats is voor Björn Frantzen van het gelijknamige restaurant in de Zweedse hoofdstad Stockholm. En op de derde plek stond de Amerikaan Dan Barber van restaurant Blue Hill in New York.

Kandidaten Best Chef Awards 2021

Dit jaar worden 100 nieuwe kandidaten gepresenteerd, uit 35 landen, die kans maken op een award. Zes chefs hiervan komen zoals gezegd uit Nederland. De namen worden nog niet bekend gemaakt; vanaf 25 februari onthult het platform elke dag in willekeurige volgorde een nieuwe kandidaat.

Dennis Huwaë
Kanshebber voor 2021: Dennis Huwae van Daalder

De kandidaten worden geselecteerd door een team van onafhankelijke partners van The Best Chef, bestaande uit diverse professionals uit de gastronomiesector.

Stemmen

Op 6 juni start The Best Chef met de jaarlijkse stemronde, waaraan alle chefs die vorig jaar op de lijst stonden, samen met de onafhankelijke gastronomieprofessionals en de 100 nieuwe kandidaten kunnen deelnemen.

Op basis van deze stemmen komt de Top100 Awards tot stand. De stemronde voor de publieksprijs – de ‘Fol-Lovers Award’ – begint in juli en loopt één maand.

De awards zijn voorgaande jaren uitgereikt in Warschau, Milaan en Barcelona. In 2020 vond het digitaal plaats; de planning was om het in Rotterdam te laten plaatsvinden.