Maaltijdbox van Soenil Bahadoer bij Jumbo supermarkten

Maaltijdbox van Soenil Bahadoer bij Jumbo supermarkten

Soenil Bahadoer, tweesterrenchef van Restaurant De Lindehof in Nuenen heeft dinerboxen gemaakt voor supermarktketen Jumbo. Ze zijn te koop in Nuenen en bij de Jumbo Foodmarkt. Met de boxen maken mensen thuis een driegangenmenu. De bekende rendang van chef Bahadoer ontbreekt niet.

In de maaltijdbox zitten ingrediënten van Soenil Bahadoer om een driegangenmenu op tafel te zetten. ‘Met behulp van de dinerboxen kunnen culinaire fijnproevers een heerlijk diner bereiden dat ze met een paar kleine handelingen zo op tafel zetten. De gerechten zijn binnen een kwartier te bereiden en bestaan uitsluitend uit pure en verse ingrediënten’, zo belooft Jumbo over de maaltijden van Bahadoer in het persbericht.

De boxen zijn van 2 tot en met 4 april voor €30 en €35 exclusief verkrijgbaar bij alle Jumbo Foodmarkten en de Jumbo van ondernemer Ton Grimberg in Nuenen. Het gaat om dozen met alle ingrediënten om een driegangenmenu op tafel te zetten. Soenil Bahadoer verkoopt tijdens de lockdown ook gerechten vanuit een foodtruck voor zijn restaurant in Nuenen.

Soenil Bahadoer Jumbo

De signature en de roots van chef Soenil Bahadoer zijn terug te vinden in de boxen. Zo bevatte de eerste editie (eind maart verkocht) als voorgerecht Indische makreel met paksoi, venkel, een vleugje kerrie en vadouvan-dressing, gevolgd door teriyaki kippendijfilet, rijst met citroenblad en sereh in combinatie met Indische boontjes met taugé en een beetje sambal. Het toetje is een Appel-ananas tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas.

Rendang met gegrilde witte kool

De tweede box (begin april in het schap) heeft als voorgerecht tom kha kai met shiitake, gemarineerde garnalen en kaffir olie, als hoofdgerecht runderrendang met gegrilde witte kool en atjar, rijst met sereh en citroenblad en als dessert eveneens de Appel-ananastulp. ‘Met deze dinerboxen hoop ik zo veel mogelijk mensen te inspireren om de sterrenchef in zichzelf naar boven te laten komen. Want het ontwikkelen van je eigen stijl is uiteindelijk het grootste geschenk voor elke chef’, zo wordt de tweesterrenchef geciteerd.

Combi's van supermarkten en chefs

Meer horecaondernemers verkopen of verkochten gedurende de lockdowns hun gerechten in de supermarkt. Soms kant en klaar, soms als maaltijdbox. Neem bijvoorbeeld Marko Blokland van Hoeve Kromwijk in Zoetermeer. Café De Dikke van Dale doet zaken met de Jumbo in Huizum. De rijsstafelbox van Ron Blaauw ging eind vorig jaar via de Albert Heijn naar de consument thuis. Restaurant bij Marc in Ouddorp verkoopt pizza's bij de lokale Plus supermarkt. Bij de Plus in Malden zijn gerechten te koop van Restaurant De Limus uit Nijmegen.