Nederlandse finale Bocuse d'Or tijdens Gastvrij Rotterdam

Nederlandse finale Bocuse d'Or tijdens Gastvrij Rotterdam
Soenil Bahadoer

Voor ambitieuze koks organiseert Bocuse d'Or voor de vierde keer de Nederlandse finale van deze prestigieuze kookwedstrijd, ook wel de Olympische Spelen voor de koks genoemd, op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam.

De Nederlandse finale Bocuse d'Or vindt op 20 september 2021 tijdens horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Dit jaar zijn er geen voorronden. De winnaar gaat volgend jaar naar de Europese finale en krijgt op de weg daarnaartoe alle ondersteuning van Bocuse d’Or Nederland. De wereldfinale wordt in 2023 in Lyon gehouden.

Europese finale

In 2020 stonden Chef Marco van der Wijngaard (Restaurant ’t Amsterdammertje*) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester* en Sterklas ROC van Amsterdam) in de Europese finale van Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer SVH Meesterkok Marco Poldervaart presenteerde team BocuseNL een mooi resultaat. Al was het niet genoeg om door te gaan naar de wereldfinale. Marco: 'We hadden er alles aan gedaan en ondanks tegenslagen hebben we ons beste resultaat gekookt. Het is een enorme ervaring geweest om op dit podium te mogen koken in dit hele sterke deelnemersveld.'

Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 20 tot en met woensdag 22 september 2021 in Rotterdam Ahoy.