Samenwerking DeFabrique, Restaurant Basiliek en XSAGA

Samenwerking DeFabrique, Restaurant Basiliek en XSAGA
Night Of The Century, DeFabrique. Fotocredits: Floris Heuer.

De fabriek in Utrecht bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd tijdens Nightof the Century. Speciaal voor deze gelegenheid werken DeFabrique Evenementenlocatie, XSAGA en Restaurant Basiliek samen om een ode te brengen aan de historie van het pand.

Van 10 t/m 20 juni wordt een culinaire reis door de tijd georganiseerd. Jan van Eck, initiatiefnemer DeFabrique: 'Eindelijk gaat Nederland van het slot en mogen we weer uit eten, ontmoeten en beleven. Een mooier moment om het 100-jarig bestaan van de oude mengvoederfabriek en het 20-jarigbestaan van DeFabrique en XSAGA te vieren is er niet.'

'Met deze unieke eetervaring vieren we niet alleen onze jubilea. We willen gasten vooral trakteren op een unieke live experience. Iets wat iedereen zo lang heeft moeten missen.'

'Spannend liefdesspel'

Tijdens de ‘avond van de eeuw’ zijn bezoekers getuige van een spannend liefdesspel tussen de Grande Dame van Utrecht en de stoere Fabriek in Maarssen. Een liefde die begon in 1921, toen de eerste steen van deze rauwe en industriële locatie werd gelegd. Zijn stem wordt verklankt door acteur Barry Atsma en Noortje Herlaar vertolkt de Domtoren. Tijdens elke gang en scène kom je meer te weten over het liefdespaar, maar ook hoe de(culinaire) geschiedenis van Utrecht en Nederland zich de afgelopen eeuwen ontvouwde.

Iconisch diner

Sterrenchef Rik Jansma en zijn vrouw Tabitha van Restaurant Basiliek nemen gasten mee op een culinaire reis. Een diner met prachtige wijnen die allemaal worden gepresenteerd in een unieke ruimte en worden geïntroduceerd door een eigen historisch verhaal.

Night of the Century vindt plaats van 10 t/m 20 juni.