Adrian Zarzo opent Italiaans horecaconcept Barolo

Adrian Zarzo opent Italiaans horecaconcept Barolo
Adrian Zarzo

Na verschillende succesvolle formules slaan sterrenchef Adrian Zarzo en compagnon Sunny Devens wederom de handen ineen voor een vernieuwend Italiaans horecaconcept in Eindhoven: restaurant Barolo.

De chef van sterrenrestaurant Zarzo startte met Devens eerder zowel Frans-Mediterraan restaurant Sun als gastro-tapas restaurant Valenzia en opent begin juli Italiaans restaurant Barolo. Voor dit concept krijgt restaurant Valenzia een volledig vernieuwde invulling.

‘Als Spanjaard in hart en nieren heb ik een voorliefde voor pure smaken en temperamentvolle gerechten, dat spreekt mij ook aan in de Italiaanse keuken. Maar het paste niet binnen onze bestaande formules, vandaar dat we na vijf mooie jaren Valenzia
nu deze stap zetten’, aldus Adrian Zarzo.

Het menu bij restaurant Barolo, naar de gelijknamige karakteristieke wijn, laat zich volgens de chef typeren door haar authentieke keuken met verse en gezonde gerechten waarin pure smaken de boventoon voeren. Een concept dat versterkt wordt door een zorgvuldig samengestelde wijnkaart.

Sunny Devens vult aan: ‘Bij het ontwikkelen van dit concept is goed geluisterd naar onze gasten. Met toegankelijke en ongecompliceerde gerechten zetten we een oprechte Italiaanse beleving op tafel, maar uiteraard wel met de kwaliteit waar wij voor staan.’

Ook het interieur draagt sterk bij aan de authentieke sfeer bij Barolo. Hiervoor is het voormalig restaurant Valenzia aan het Stratumseind de afgelopen weken grondig verbouwd. Sunny: ‘Uit onze reizen door Italië weten we dat een belangrijk deel van de
beleving zit in de aankleding van het restaurant. Dat traditionele karakter gaat ook bij Barolo voor een unieke sfeer zorgen.’