Teun van Dijk nieuwe executive chef XO Food Groep

Teun van Dijk nieuwe executive chef XO Food Groep
Teun van Dijk

Teun van Dijk gaat na bijna 15 jaar weg uit de keuken van Kasteel Engelenburg in Brummen. Hij start 1 juli als executive chef van de XO Food Groep van Robert Jan Steenhagen.

In Brummen werkte Van Dijk als sous chef onder Tom Langenkamp en daarvoor Maurice Kersten. Deze laatste chef vertrok eind 2018 na bijna 14 jaar om voor zichzelf te beginnen in Nijmegen met Restaurant Groenewoud.

In zijn nieuwe job bij de XO Food Groep krijgt Teun van Dijk te maken met de diverse elementen van het bedrijf. XO bestaat onder meer uit pop-up restaurants (momenteel Madame XO in Almelo), uit cateraar Brood met Spelen en uit een Dark Kitchen van Foodmaster. Barry Willemse en Boy te Koppele hebben XO verlaten.

Van Dijk: ‘Al mijn hele leven heb ik een grote passie voor koken. Dit heb ik 15 jaar (met een stop van 9 maanden toen ik op Bonaire werkte) gedaan bij Kasteel Engelenburg in Brummen. Gestart als leerling en doorgegroeid naar sous chef. Ik vond het fantastisch om iedere keer stappen te maken naar een nog hoger niveau. In een hecht team voor een buitengewone prestatie gaan; dat vind ik gaaf. Dat houdt niet op in mijn vrije tijd, want in de rustige maanden loop ik geregeld stages bij de beste zaken van Nederland. En wat is nou eten zonder wijn? Daarvoor zoek ik de leukste adresjes voor de vakanties in het buitenland wel uit…’ lacht de chef.

Teun van Dijk vervolgt: ‘Bezig zijn met nieuwe producten en smaken om gasten écht te verrassen; dat wil ik ook bij de XO Food Groep graag doen. In de leukste pop-up restaurants en op de gaafste events wil ik er samen met mijn collega’s staan voor de gasten. Met een gigantische dosis enthousiasme stap ik binnenkort in dit nieuwe avontuur.’