Nieuw horecabedrijf voor Marcel Machielse

Nieuw horecabedrijf voor Marcel Machielse

In het Gelderse Renkum is een nieuw horecabedrijf gerealiseerd. Marcel Machielse start in een pand dat al vier jaar leegstond een pannenkoekenhuis. 12 juni gaan de deuren open. Het bedrijf heeft een aantal bijzonderheden.

Het bedrijf telt 80 couverts binnen en 80 buiten. Alle eten op de kaart is gerelateerd aan pannenkoek: dus uitsmijter pannenkoek, crêpes Suzette en quiche van pannenkoek. Ook poffertjes en wafels op het menu, maar geen schnitzel of varkenshaas.

Geen vast menu

Ook stelt de gast zelf zijn pannenkoek samen. ‘Je kiest uit klein of groot en vervolgens wat je er in of op wilt hebben. We hebben dus geen vaste kaart met samengestelde pannenkoeken,’ zegt Machielse. Naast horecaondernemer is Machielse ook eigenaar van een bedrijf in luxe hotel- en restaurantlinnen. Ook Landal en Bilderberg komen voor op de cv van Machielse. Zo was hij verantwoordelijk voor de horeca op de parken Coldenhove en Vaals. Broer John Machielse treedt op als financier.

Gender neutrale toiletten

Pannenkoekenhuis Renkum aan de Dorpsstraat in de kern van het dorp is overdag vanaf 10.30 uur wel open voor koffie met gebak of een soepje. Het restaurant krijgt daarnaast ook een afhaalfunctie. Het nieuwe bedrijf neemt geen reserveringen aan en heeft gender neutrale toiletten om nog twee bijzonderheden te noemen.

Pannenkeoekenhuis Renkum

Machielse: ‘Renkum heeft maar één ander zaakje waar je overdag koffie kunt drinken Ik hoor van heel veel mensen dat hier wel heel veel behoefte aan is. Mensen reageren in ieder geval enthousiast, en we zijn nog niet eens open… Het dorp had een Bib Gourmand Restaurant maar dat is verkocht.’ Machielse gaat vijf dagen per week open, sluitdagen zijn de maandag en dinsdag.

Eerste jaar geen huur

Een half jaar geleden begon hij met verbouwen. ‘Het pand heeft vier jaar leeg gestaan; er moest dus best wat aan gebeuren. Ooit zat er horecabedrijf Mieters in en daarna nog kort LuZoNa (Lunchroom Zonder Naam maar dat heeft maar een half jaar bestaan. De gemeente werkte ontzettend goed mee. Ik denk dat ze het heel fijn vinden dat het pand een nieuwe invulling krijgt.’ De pandeigenaar gaat pas over een jaar huur innen van Machielse. Kenmerken van het interieur zijn groen, taupe en wit.