Merlet overladen met steunbetuigingen na bizarre recensie

Merlet overladen met steunbetuigingen na bizarre recensie

Martin en Carla van Bourgonje van Merlet in Schoorl zijn overstelpt met steunbetuigingen na hun bizarre recensie van afgelopen weekend. Het bedrijf kampte met enorme wateroverlast, ook in de keuken, waardoor het diner vertraging opliep. Een gast vond dit reden genoeg om Merlet te beoordelen met slechts 1 ster op Google.

‘We hebben zo veel positieve reactie gekregen naar aanleiding van de bizarre review. Van gasten, van collega’s. Zo fijn. Iedereen weet hoe lastig het is om jezelf te verweren op online reviews.’

‘Stel je maar eens voor welk gevoel er door me heen ging. Je hebt een krankzinnige avond achter de rug waarbij we letterlijk vochten tegen het water dat aan alle kanten het bedrijf in kwam. Na een uurtje konden we door met het diner. Na afloop van het service loop je door je zaak om de schade op te nemen en dan zie je tenslotte zo’n review…’

‘Dat mijn reactie op Google zo beschaafd is gebleven, komt door Carla. Zij heeft me op de rem getrapt,’ zegt Martin van Bourgonje tegen Misset Horeca. Nu beseft hij dat de negatieve recensie is omgebogen tot iets positiefs. ‘Alle steun, alle reacties. Gasten die lovende woorden spreken. We hebben er zelfs boekingen op binnen gekregen.’

Schade 10.000 euro

Van Bourgonje schat dat zijn bedrijf voor zeker 10.000 euro aan schade heeft. ‘Aan tapijt, aan spullen die onherstelbaar zijn. Het water kwam uit het riool omhoog… Wij waren allemaal drijfnat, met trekkers in de weer. We hebben ons team opgesplitst; de helft de zaal in, de andere helft water bestrijden en dat betekende soms letterlijk een putje in de keuken volstoppen met doeken en er een mannetje op zetten die niet meer van z’n plek mocht.’

‘Je komt net uit een corona periode. Gelukkig mag er steeds meer in de horeca, het team heeft het ritme al weer goed te pakken en dan dit... Wateroverlast en dan die trap na… Ik weet dat veel collega’s zeggen dat je dat van je af moet laten glijden, maar dat kon ik niet. Zo onterecht! Gelukkig is het door alle aandacht omgebogen tot iets positiefs. Helaas blijft de recensie altijd wel vindbaar online.’

‘Het lijkt alsof gasten het alweer vergeten zijn: verplicht op slot, alleen afhalen… Mijn mensen hebben maanden noodgedwongen andere dingen gedaan in het bedrijf, zoals doosjes inpakken. Eten uitserveren op hotelkamers. De eerste week waren gasten heel geduldig, maar dat wordt al weer minder. Als ze ook maar iets te lang moeten wachten… heel rationeel zou je denken dat we dan op 80 procent van de capaciteit moeten gaan zitten in deze opstart fase maar we hebben meer dan 100 procent omzet nodig…’

Selectie reacties op bizarre review Merlet

(Google en Facebook)

Klaas Dekker, De Fortuna
Als ervaringsdeskundige weet ik wat het is als je restaurant even een onverwachte crisis het hoofd moet bieden. In dit geval wateroverlast door abnormale regenval. Het is ons ook eens overkomen met een gesprongen riool en een vol restaurant en terras. Als restauranthouder zal je er op zo'n moment alles aan blijven doen om je gasten zo min mogelijk mee te geven van de ondervonden narigheid. Als je gasten merken dat je je volledig inspant om zoveel mogelijk ongemakken te bestrijden zal 99% er alle begrip voor hebben. Behalve die ene dan, die destijds helemaal los ging op TripAdvisor…. Ik wens de mensen van het mooie restaurant en hotel Merlet alle goeds toe!

Paul van der Werff, El Pincho
Collega, ik snap je reactie. Heb het zelf meegemaakt en door wateroverlast zelfs 2 dagen moeten sluiten . Als de collega van de review ballen heeft, zet hij zijn naam en bedrijf erbij. Kunnen we kijken hoe goed het daar gaat. Heel veel sterkte allemaal. Hoop dat het allemaal opgelost is.

Richard (verder anoniem)
Ik heb in Schoorl het ergste noodweer ooit meegemaakt. Het was noodweer in het kwadraat en alles, maar dan ook alles stond blank en straten en terrassen veranderden in snel stromende rivieren. De review slaat dan ook werkelijk nergens op, maar heeft ook een positieve kant. Want door deze review ga binnenkort zeker bij jullie eten.

Luca Combi (Orangerie Elswout)
Negatieve reviews zijn vaak onzin. Het is een moment-opname, als je geen gratis water wilt schenken heb je er al een te pakken.

Kees Hensen, Villa Ruimzicht
Sterkte met de herstel werkzaamheden! En een dikke huid moet je wel hebben als ondermemer. Leuk zulke collega’s…

Tiana Bijl, Paal 29
Ach Verschrikkelijk zo’n een review.. doe je zo hard je best en dan staat het mij zo tegen als dat op deze manier geuit wordt. Laat je niet gek maken hoor! Complimenten voor de reactie die jullie geschreven hebben! Wij komen heel graag bij jullie en het is altijd dik voor elkaar.

Jerommeke Schol (Hof van Schoorl)
Sommige mensen recenseren schaamteloos. Hebben geen idee wat ze ermee aanrichten. Triest!

Geert Jan Cazemier, Taste Tailors
Teflon op de schouders en laten afglijden . Sommige mensen hebben geen empathisch vermogen en wel veel ego.

Marc van de Pas, Grand café Maz en Hotel Meyer
Met dit soort 'collega’s' heb je geen vijanden meer nodig. De staande ovatie beschermt je tegen dit soort zure zeikerds! Geen energie meer insteken en laat Karma haar werk doen.

Maaike van Boxtel (la Bonne Heure)
Herkenbaar! Wij hebben in de tijd dat we enkel met terras open mochten ook een slechte review gehad vanwege het weer. En dat terwijl we iedere gast op voorhand hebben gewaarschuwd dat het waarschijnlijk zou gaan regenen en dat onze gasten dan zeer waarschijnlijk niet meer (volledig) droog zitten. Geen probleem. Totdat het inderdaad gaat regenen. Daarna besloten ons terras te sluiten wanneer we zeker wisten dat het zou regenen en enkel traiteur aangeboden. Mensen blijken maar rare wezentjes te zijn af en toe.

Donny Peen (Eendracht in IJkgebouw)
Laat ze maar haten, die andere 99'9% tonen wel respect en dit soort mensen verdienen niet eens aandacht. Van jou uit vind ik het een mooie en terechte reactie. Ik hoop voor jullie dat in de toekomst mensen even 2x nadenken voordat ze een slechte review geven want dat is gewoon respectloos to the max. Ik hoop dat de schade beperkt is en ik wens jullie heel veel sterkte.

Lammert De Vries (Groot Warnsborn)
Ja zo herkenbaar. 99 van de 100 gasten snappen het, maar die ene kan je soms zo’n k*t gevoel geven. Gelukkig kikken we op die 99! Top gedaan Martin! En hopelijk valt de water schade voor jullie mee.

Lees ook:
Voor 83% van de gasten hebben reviews invloed op hun keuze voor een restaurant. Google is hierbij het belangrijkste platform. Dit blijkt uit de restaurant Review Monitor 2020.
Naar het artikel >>