Hoteleigenaar Ferdinand Fransen (93) overleden

Ferdinand Fransen, eigenaar van onder meer hotels De Wilmersberg en 't Kruisselt in De Lutte, is 11 juli overleden op 93-jarige leeftijd.
Delen:

‘Mijn echtgenoot en onze vader Ferdinand Fransen is zondag 11 juli op 93 jarige leeftijd, na een mooi en voltooid leven, rustig ingeslapen’, laten echtgenote Kirsten Fransen en dochters Monique, Ellen en Barbara weten.

Via zijn Agfra holding was Fransen eigenaar van de hotels Landgoed De Wilmersberg en ’t Kruisselt in De Lutte, en de hotels Gran Melia Sancti Petri en Barbacan in Spanje.

De Wilmersberg en ’t Kruisselt

Agfra kocht De Wilmersberg in 1995 als landgoed en maakte er een hotel van. Dat opereerde middels franchise lang onder de vlag van Bilderberg, tot in 2011 werd besloten het in eigen beheer te doen. Sindsdien vormen Boudewijn en Githa van Vilsteren de directie van het hotel.

In 2012 werd De Wilmersberg uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar Horeca, in 2017 schopte het hotel het tot de finale van de Dutch Hotel Award, maar moest het afleggen tegen winnaar Kruisherenhotel. In mei dit jaar zette Tripadvisor De Wilmersberg in de Top 10 Beste Hotels van Nederland.

In 2016 nam Agfra ’t Kruisselt over, wat al ruim honderd jaar een hotel is. Hotel ’t Kruisselt was 30 jaar lang het domein van het echtpaar Westenberg, totdat ze in 2016 besluiten het hotel te verkopen aan Agfra. Sinds de overname is de leiding in handen van Linda en Jeroen Kampman.

Goed maatschappelijk, cultureel en sportief klimaat

Fransen was in zijn werkzame leven eigenaar-directeur van de succesvolle reisonderneming Arke (in 1995 verkocht aan TUI) en bekleedde vele bestuurlijke functies in de reisindustrie. Hij hechtte altijd grote waarde aan een goed maatschappelijk, cultureel en sportief klimaat in Twente en was o.a. jarenlang voorzitter van FC Twente en eigenaar vna de Twentse Sportclub Trifora.

De hotels blijven in de familie en ook de maatschappelijke betrokkenheid zal de familie voortzetten. Op dit moment is nog niet bekend wanneer en in welke vorm de uitvaart zal plaatsvinden.