Restaurant Jim de Jong verkocht

Restaurant Jim de Jong verkocht

Jim de Jong heeft zijn eigen zaak, restaurant de Jong, in de Hofbogen in Rotterdam, verkocht. De zaak heeft lang te koop gestaan, maar heeft nu een nieuwe eigenaar. Deze start er na een verbouwing café Roosje.

Jim de Jong zette zijn zaak in de zomer van 2019 te koop na 7 jaar ondernemerschap. Hij laat Misset Horeca weten erg opgelucht te zijn dat er sinds 1 juli 2021 een nieuwe eigenaar is. ‘Zeker na die coronasluitingen.’ De chef kreeg van GaultMillau de titel jong toptalent in 2019. ‘Hij glanst als chef al vroeg tussen de vele ruwe diamanten die momenteel zo vernieuwend koken.’

‘Goed kunnen verkopen’

Naar eigen zeggen heeft hij het uiteindelijk redelijk goed kunnen verkopen. De Jong weet nog niet helemaal zeker wat hij nu gaat doen. ‘Eerst moet dat virus helemaal uit de lucht zijn… Wie weet wat het najaar gaat brengen’, zegt hij op de vraag of hij de droom heeft weer zelf te ondernemen. ‘Dat vind ik nu nog te moeilijk om te beslissen.’ De chef en ondernemer heeft een gezin met jonge kinderen waar hij nu eerst meer tijd voor wil maken. Eerder dacht hij nog aan een bar met natuurwijnen.

Nieuwe eigenaar voor pand restaurant De Jong

De nieuwe eigenaar van het pand in De Hofbogen is Richard de Haan. Hij opent hier samen met zijn vrouw Rosalie, café Roosje. Roosje gaat zeven dagen in de week open, voor koffie tot borrel. Inclusief een brasseriekaart. Een exacte openingsdatum is nog niet bekend.

De Haan is momenteel aan het verbouwen. Zo maakt hij de bar 2,5 meter langer zodat er ruimte komt voor vijf taps en koelingen voor de jeneversoorten die hij gaat serveren. De ondernemers zijn ervaren in de horecabranche. In 1996 begonnen ze in Strijen hun allereerste zaak, een eetcafé, gevolg door café Voigt en toen dik 10 jaar – tot 2018 – eetcafé Het Gesprek in de Glashaven.