nieuws

Jim de Jong: Jonge Topchef van het jaar GaultMillau 2019

Restaurant 1341

Jim de Jong van Restaurant de Jong in Rotterdam is door GaultMillau verkozen tot Jonge Topchef van het jaar 2019. Dit is maandag 3 december bekendgemaakt in Amsterdam. Hier werd de eerste gids onder het bewind van Godfried van der Lugt gepresenteerd.

Jim de Jong: Jonge Topchef van het jaar GaultMillau 2019
Jim de Jong (archiefbeeld Misset Horeca)

GaultMillau over de prijs voor Jim de Jong (28) van Restaurant De Jong in de Hofbogen in Rotterdam: ‘Hij glanst als chef al vroeg tussen de vele ruwe diamanten die momenteel zo vernieuwend koken.’

Jim de Jong is een aanhanger van Dutch Cuisine wat betekent dat hij groente in veel gevallen de hoofdrol geeft. Ook serveert hij natuurlijke wijnen. Restaurant De Jong heeft 16 punten in de GaultMillau 2019 gids. 

GaultMillau

GaultMillau

Restaurant de Jong serveert een dagelijks wisselend, vast menu van vier gangen (€47), vijf gangen (€55) of zes gangen (€62 inclusief kaas). Maandag en dinsdag zijn de sluitingsdagen van De Jong.

Eerder zei hij tegen Misset Horeca ‘Iedereen doet alsof culinair werken met groente hip is, maar het is niets nieuws’. Strikt vegetarisch koken doet hij niet. ‘Bij ons staat de groente altijd in de hoofdrol en hebben vlees en vis een bijrol.’

 

GaultMillau 2019 over Jim de Jong 

Jim de Jong weet als geen ander welke kansen de moderne gastronomie biedt aan ingrediënten, technieken en smaken. Hij weet deze te grijpen met een geheel eigen stijl, gesteund door een uitmuntende beheersing van technieken en een breed palet aan smaken.

Een avond bij restaurant De Jong in Rotterdam betekent een avond culinair avontuur met jeugdige bravoure in de benadering en uitermate volwassen beheersing in de uitvoering.

Neem een kijkje in de keuken van Jim de Jong met deze video van Misset Horeca (zomerdish 2016).

 

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>


Reageer op dit artikel