HMSHost opent eerste BackWerk op station Utrecht Centraal

HMSHost opent eerste BackWerk op station Utrecht Centraal

HMSHost Nederland, onderdeel van HMSHost International wereldwijd en marktleider in de horeca voor reizigers voor onderweg, opende deze week officieel de eerste BackWerk op station Utrecht Centraal.

BackWerk is een snelgroeiende foodservice formule. Die op Utrecht CS is de eerste van een pilot met drie locaties, waarbij de huidige Broodzaak locaties worden omgebouwd naar BakcWerk.

Geen Treck - wel Backwerk

HMSHost had aanvankelijk het plan om de Broodzaak-formule om te bouwen naar Treck, maar dit plan werd 'on hold' gezet na het uitbreken van de corona-pandemie. Nu blijkt dat HMSHost helemaal niet meer verder gaat met de eigen formule Treck en kiest voor het bakkerijconcept van Backwerk.

Meer locaties van Backwerk

BackWerk biedt reizigers een ruim zelfbediening assortiment van vers bereide kwaliteitsproducten. Als onderdeel van de pilot, worden later dit jaar ook BackWerk locaties geopend op station Rotterdam Centraal en station Amsterdam Bijlmer ArenA.

HMSHOst Backwerk

Samen met HMSHost Nederland biedt BackWerk reizigers op station Utrecht Centraal een zelfbediening assortiment van vers bereide producten tegen vriendelijke prijzen. De locatie, gelegen aan de Centrum Zijde van de hal van het centraal station, heeft een lichte en open uitstraling waardoor er een sfeer ontstaat van een modern bakery café in een on-the-go format.
BackWerk biedt een assortiment huisgemaakte producten voor onderweg: van vers geperste sappen en smoothies tot (warme) broodjes, pretzels, zoetwaren en Fairtrade koffie.
Met 350 winkels in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is BackWerk een gerenommeerd foodservice concept, dat eigendom is van de Zwitserse Valora Group.

Door de samenwerking met HMSHost International wordt de voetafdruk van BackWerk uitgebreid tot ongeveer 45 vestigingen door heel Nederland.