Dudok Horeca Groep neemt Kuyl's Fundatie onder haar vleugels

Dudok Horeca Groep neemt Kuyl's Fundatie onder haar vleugels

Vanaf 1 augustus is de Kuyl's Fundatie in Kralingen onderdeel van het portfolio van Dudok. Het historische pand aan de 's-Gravenweg 71 in Rotterdam-Kralingen is een locatie met een unieke geschiedenis, waar de originele elementen en sfeer tot op de dag van vandaag zijn behouden.

Op de locatie van Kuyl’s Fundatie zal Dudok bruiloften en partijen verzorgen voor groepen tot circa 100 personen. Hierbij zal ten alle tijde rekening gehouden worden met de monumentale waarde en historie van het pand.

Geschiedenis van de Kuyl's Fundatie

Het monumentale pand heeft ook een maatschappelijke geschiedenis.  Het initiatief voor het eerste hofje werd genomen door Anthony en Anthonetta Kuijl. Zij lieten in hun testament opnemen dat het grootste deel van hun nalatenschap bestemd was voor een instelling voor weduwen en oudere vrouwen. Ook werd daarin opgenomen dat dit de Kuijl’s Fundatie zou gaan heten. Het hofje was niet bedoeld voor dames met geld.

Bewoonsters van het hofje kregen kosteloze inwoning en een uitkering van 100 gulden per jaar. De dames moesten bovenal van onbesproken gedrag zijn. Vandaag de dag wonen er nog steeds alleenstaande vrouwen, maar worden niet alle regels meer nageleefd. Al is er wel nog steeds een wachtlijst en een ballotage.

Hofje

De Kuyl’s Fundatie is één van de weinige hofjes die Rotterdam deze tijd nog rijk is. Ooit gebouwd aan de Schiekade, maar begin jaren ’70 van de vorige eeuw, steen voor steen verplaatst naar Kralingen. Een deel van het oude gebouw staat in Dordrecht bij de Grote Kerk en is al enige tijd eigendom van Dudok Real Estate, aandeelhouder van Dudok Horeca Groep.