Lowlander en The Streetfoodclub openen Botania Food Beer Garden

Lowlander en The Streetfoodclub openen Botania Food Beer Garden

Bierbrouwer Lowlander en The Streetfood Club hebben de krachten gebundeld en openen in het voormalig Broesepand in Utrecht Botania Food & Beer Garden.

Met de opening van Botania wordt een lang gekoesterde droom van Frederik Kampman, chiefbotanical officer, een beetje werkelijkheid. Hoewel Lowlander bekend staat om het brouwen met botanicals, is er bij het biermerk altijd al een grote fascinatie voor de culinaire wereld geweest.

Kampman: 'We vinden het ontzettend inspirerend om chefs aan het werk te zien. Waar wij botanicals zoals kruiden, specerijen en fruit toevoegen aan onze bieren, voegen zij deze net zo goed toe aan gerechten om deze meer kleur, smaak en diepgang te kunnen geven. Des te mooier vinden we het om deze werelden samen te brengen.'

'We verlangen al enige tijd naar een eigen plek. Een plek waar we door middel van beer & food pairings de wereld van botanicals tot leven kunnen laten komen. Met Botania Food Beer Garden krijgen we die kans. En om dit dan ook nog samen met zo’n toonaangevende horecapartner als The Streetfood Club te kunnen doen, is natuurlijk te gek. We hebben allebei de ambitie om mensen mee op reis te nemen door middel van smaak. Dat kunnen we bij Botania mooi verder uitrollen..

The Streetfood Club in het groen

Botania is gevestigd in het onlangs geopende, het warenhuis van de toekomst waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. 'Voor Botania is dat niet anders', vertelt mede-oprichter van The Streetfood Club Wes Schreutelkamp. 'We geloven dat gezond en voedzaam eten hartstikke lekker is en zeker niet saai hoeft te zijn. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk producten een tweede leven te geven. We werken samen met lokale, biologische leveranciers voor eerlijke en smaakvolle ingrediënten en zorgen dat er niets zomaar weggegooid wordt. Zo werken we bijvoorbeeld samen met De Clique, die  siropen maken van overgebleven citrusschillen en koffiedik recyclen voor een heuse oesterzwamkwekerij. In onze keuken gaan we aan de slag met verschillende conserveringstechnieken zodat onze ingrediënten niet alleen langer houdbaar zijn, maar ook nog eens extra goed zullen smaken.'

Menukaart

Dankzij de selectie botanisch gebrouwen bieren, kunnen gasten bij Botania bij vrijwel ieder gerecht een passend biertje kiezen. De kaart bestaat grotendeels uit vegetarische en vegan gerechten: overwegend gezond en afgewisseld door guilty pleasures. Verder staat huisgemaakte banana pancakes en licht pittige bloemkool currys, finger food zoals halloumi fries en mais tempura op de kaart.

Daarnaast zullen er ook maandelijkse evenementen bij Botania worden georganiseerd. 'Als het aankomt op een groenere toekomst in combinatie met smaak, delen wij onze kennis maar al te graag', aldus Frederik Kampman. 'Daarom lanceren we verschillende workshops, masterclasses en seminars die jou hier alles over zullen leren. Thema’s als wecken en inmaken en de kracht van de natuur inzetten om smaak te creëren zijn enkele voorbeelden die we zullen behandelen.'