Chef Koen van den Hurk weg bij Flore (Bord'eau)

Chef Koen van den Hurk weg bij Flore (Bord'eau)

Koen van den Hurk verlaat na vier jaar de keuken van Hotel de L'Europe in Amsterdam. Hij werkte er voor Brasserie Marie en sterrestaurant Bord'Eau. Dit restaurant - onder leiding van Bas van Kranen - is recent omgedoopt tot Flore. Van den Hurk begon er in de keuken als junior sous chef en sloot af als een senior sous.

De ambitieuze chef werkte voor zijn komst naar Amsterdam onder meer bij Restaurant Wollerich in Sint Oedenrode, De Treeswijkhoeve in Waalre, Hotel de Weverij/Restaurant Cordial in Oss, De Leest in Vaassen en bij Restaurant aan de Poel in Amstelveen.

Nieuwe uitdaging

Van den Hurk: ‘Ik ga een nieuwe zaak opstarten in Bloemendaal aan Zee. Een zaak in de duinen waar onder andere gekookt gaat worden op open vuur! Wordt echt gaaf. Momenteel verbouwen en de verwachting is in december dit jaar open te kunnen gaan.’

De Uitkijk Bloemendaal

Het nieuwe restaurant – waarvan de naam nog niet bekend gemaakt wordt – komt in het pand waar voorheen Duinpaviljoen De Uitkijk zat. Deze zaak moest stoppen vanwege faillissement. Het is aangekocht door De Schone Zaak; een groep investeerders waaronder Ron Blaauw, Richard van Leeuwen (The Harbour Club) en Maikel Lindewegen. Zij kochten eerder al The Hunting Lodge in Roozendaal Garoeda in Den Haag en het pand van de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven.

Lessen van de loopbaan

Koen van den Hurk: ‘Mijn loopbaan bij Bord’eau de afgelopen vier jaar heeft me heel veel gebracht: als kok, chef en als leidinggevende. We hebben met het team gelachen, gehuild. Keihard gewerkt. Terwijl we een keuken from scratch opzetten zijn vriendschappen voor het leven ontstaan. Ik ging er elke dag met veel plezier naar toe; naar al die leuke collega’s, leveranciers en gasten. Zonder al die mensen binnen de muren van Hotel L’europe had ik niet gestaan waar ik nu sta, besluit Van den Hurk.

Wedstrijden gewonnen

Koen van den Hurk won in 2015 het Zilveren Koksmes. De hoofdprijs van het NK voor Jonge Koks. Een jaar later wist hij samen met Gerard Wollerich de Gouden Koksmuts te winnen. Dit als gevolg van een weddenschap na de overwinning in 2015.

In 2019 wist hij als leermeester – destijds 27 - samen met Jasper Panis het NK Leerling-Leermeester op zijn naam te zetten, ook wel bekend als het Bronzen Koksmes.