Amsterdam Coffee Festival uitgesteld naar juli 2022

Amsterdam Coffee Festival uitgesteld naar juli 2022
Foto: Sebastiaan Rozendaal

De organisatie van het Amsterdam Coffee Festival heeft wederom moeten besluiten de beurs dit jaar te annuleren. De editie van 2020 werd eerst uitgesteld en toen geannuleerd en ook de editie van 2021 werd eerder al uitgesteld. Nu staat de koffiebeurs voor juli 2022 op de kalender.

‘Hoewel de huidige situatie met betrekking tot het coronavirus aanzienlijk is verbeterd, brengt de winter ook nog een zekere mate van onzekerheid met zich mee', laat de organisatie weten in een verklaring. ‘Daarnaast verkleint de huidige 75 procent capaciteitsbeperking op indoor-locaties het potentieel om alle betrokken partijen maximale waarde te bieden.’

In overleg met een aantal van de belangrijkste partners en exposanten is besloten de beurs niet dit jaar te houden. De beurs stond, in aangepaste vorm, op de planning voor november dit jaar. De nieuwe data zijn 8 tot 10 juli 2022. ‘In het begin van de zomer kunnen we een volledige aanwezigheid van zowel standhouders, inkopers als bezoekers garanderen.’

Alle boekingen en tickets, die in de meeste gevallen al waren aangeschaft voor de beurs van 2020 die een dag voor aanvang geannuleerd werd vanwege de uitbraak van de pandemie, zijn automatisch overgezet naar de nieuwe data.

De beurs van maart 2020 werd eerst afgelast en later verplaatst naar september, maar toen bleek dat de pandemie erger was dan in eerste instantie gedacht werd de editie 2020 doorgeschoven naar 2021. Ook de beurs van 2021 werd al eens uitgesteld, van het voorjaar naar het najaar. Ook in november blijkt nu niet haalbaar volgens de organisatie een volwaardig evenement neer te zetten.

Koffiekampioenschappen

Sinds een aantal jaar is het Amsterdam Coffee Festival ook het podium voor de Nederlandse koffiekampioenschappen. Eerder had de organisator daarvan, SCA Nederland, al laten weten dit jaar de wedstrijden op een aangepaste manier te houden en ook geen Nederlandse Kampioenen naar de Wereldkampioenschappen af te vaardigen.