Voorlopige nieuwe datum Amsterdam Coffee Festival 2020

Voorlopige nieuwe datum Amsterdam Coffee Festival 2020
Foto: Sebastiaan Rozendaal

De organisatie van het Amsterdam Coffee Festival heeft een nieuw weekend vastgelegd om de editie van maart 2020 die door de corona-uitbraak niet kon doorgaan alsnog te laten plaatsvinden. De locatie blijft gelijk, de Amsterdamse Westergasfabriek. Wel worden enkele wijzigingen in het programma voorzien.

Nu de maatregelen voor de horeca - voorlopig - tot 28 april zijn verlengd, durft de organisatie van het Amsterdam Coffee Festival 2020 het aan om nog dit jaar een nieuw weekend vast te leggen voor het festival. De editie van maart werd een dag voordat het festival zou beginnen, afgeblazen.

In plaats van 13, 14 en 15 maart zal het Amsterdam Coffee Festival 2020 nu plaatsvinden op 11, 12 en 13 september. De locatie blijft gelijk: De Gashouder en het Ketelhuis van de Amsterdamse Westergasfabriek.

Zeer waarschijnlijk zullen enkele wijzigingen in het wedstrijdprogramma worden aangebracht. Zo is onzeker of de wedstrijd voor koffiebranderijen Roast Masters door kan gaan. De internationale organisatie achter het festival, Allegra Events, overweegt om deze wedstrijd te verplaatsen naar het London Coffee Festival.

De finales van de Nederlandse wedstrijden worden zeer waarschijnlijk wel allemaal gehouden zoals gepland, daar beslist het bestuur van SCA Nederland uiterlijk eind april over.

Ook houdt de organisatie een slag om de arm voor wat betreft de datum. Het lijkt erop dat horeca dan wel weer open is, maar of grote evenementen dan al zijn toegestaan is nog onduidelijk.