Arturo Dalhuisen naar Voltaire*

Arturo Dalhuisen naar Voltaire*

Arturo Dalhuisen volgt Robert Poel op in Parc Broekhuizen in Leersum. Voormalig driesterrenchef Jacob Jan Boerma is daar verantwoordelijk voor de culinaire invulling

'De sterwereld begon weer te kriebelen', vertelt Arturo Dalhuisen. 'De adrenaline die dan vrijkomt, het werken met de meest mooie ingrediënten...' 1 januari gaat de kok beginnen bij Voltaire.  Jacob Jan Boerma blijft er zijn culinaire adviesrol behouden. 'Natuurlijk fantastisch om met hem samen te kunnen blijven werken, maar ik vind het ook leuk dat ik mijn eigen stempel op de gerechten mag gaan drukken. Krijg er echt mijn eigen signature.' Afgelopen twee jaar was de kok in dienst van Daalder groep.  'Veel pop-ups gedaan, maar natuurlijk ook de culinaire pakketten vanwege corona. Veel geleerd, ook met dank aan Dennis Huwae.'

Over Arturo Dalhuisen

Dalhuisen was één van de jonge chefs die werd gevolgd in de culinaire documentaireserie De Nieuwe Garde. De serie laat zien wat voor impact het beroep van een chef-kok heeft op het privéleven en wat voor offers er gemaakt moeten worden.

Chef-kok Arturo Dalhuisen stond tot 2019 aan het roer van de brigades van restaurant The White Room van het Amsterdamse NH Krasnapolsky. The White Room ontving op 11 december 2017 een Michelinster. ‘Ik wilde niets liever dan die ster’, zei hij daar toen over tegen Misset Horeca. Dalhuisen kwam van driesterrenrestaurant De Leest van Jacob Jan Boerma. Hij was daar drie jaar lang souschef. Hij won in 2010 het NK Jonge Koks tot 25 jaar. Eerder werkte hij onder meer werkte voor Valuas in Venlo en bij De Swarte Ruiter in Holten.

Robert Poel

Robert Poel en Thomas Diepersloot kookten in 2018 een Michelinster in Voltaire. In 2019 opende Poel met met twee goede vrienden Patrick Elzinga en Sander Hodenius restaurant Savage in Harderwijk - wat in dit kader staat voor wild, ongetemd en rebels. Robert Poel bleef in de keuken van Voltaire staan, maar is bij Savage nauw betrokken bij onder meer het samenstellen van de menukaart. Waar Poel aan de slag gaat is nu nog niet bekend. Tegenover Misset Horeca laat hij weten vanmiddag een reactie te kunnen geven.

Recent werd bekend dat Thomas Diepersloot ook Voltaire verlaat. Ook hij blijft echter in het team van Jacob Jan Boerma. Hij vertrekt naar het nieuwe restaurant van de voormalige driesterrenchef. Zij openen deze maand Fine Fleur in het nieuw te openen vijf sterren superior hotel: Botanic Sanctuary Antwerp.

Sluiting De Leest

Zowel Poel als Dalhuisen deden ervaring op voormalig driesterrenrestaurant De Leest. Jacob Jan Boerma sloot in 2019 de deuren van het restaurant.