Mama Kelly Den Haag sluit deuren en wordt Loetje

Mama Kelly Den Haag sluit deuren en wordt Loetje
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto Fred Libochant den Haag / restaurant Mama Kelly

Mama Kelly sluit op 25 oktober de deuren in Den Haag. Begin 2022 heropent de vestiging als restaurant Loetje. Rein Rambaldo verkocht de zaak in 2019 aan Debuut Horeca, dat nu onder Restaurant Company Europe valt.

Rein Rambaldo behoudt de vestiging in Amsterdam. Rambaldo gaat zich ook meer focussen op zijn snel groeiend activiteiten met De Horeca Fabriek.

Nieuwe zaak Rein Rambaldo

Tevens opent hij een nieuwe horecazaak: Miss Jones in Voorburg. Miss Jones staat voor opening gepland in oktober. ‘We gaan gewoon weer een heel blits winkeltje bouwen.’

Fashionable eclectisch

‘Het interieur van Miss Jones wordt fashionable eclectisch. De sfeer zal uitdagend en vol met verrassingen zijn. Geen zitplek zal hetzelfde zijn. De gerechten en cocktails typeren wij als Pretty Fancy Food & Out of the Box’, liet Rambaldo eerder weten.

Overname Debuut

In 2018 nam investeerder Waterland Debuut Horeca over. Directeur Mike Simons zei hierover in een eerder interview met Misset Horeca: ‘Voorheen deden we alles uit eigen middelen, maar met Waterland is die beperking er niet. Dat geeft ons de kans om onze groeiambitie aanzienlijk te versnellen.’

Over Loetje

De eerste vestiging, Café Loetje, opende ruim veertig jaar geleden als biljartcafé. Toen de ossenhaasbiefstuk met veel succes op de kaart werd gezet, maakten de biljarttafels plaats voor een ‘nieuw’ eetcafé, dat de basis werd voor alle andere Loetje vestigingen in Nederland.

Inmiddels zijn er meer dan 20 vestigingen door heel Nederland en zijn Restaurantgroep Loetje en Debuut in 2020 verder gegaan onder de nieuwe naam Restaurant Company Europe. Hieronder vallen diverse horecaconcepten als Stan&CO, Beers & Barrels en Popo the Mexican, verdeeld over meer dan vijftig restaurant- en cafélocaties.

Kees Houten

Recent werd ook bekend Kees Eten & Drinken in Houten gaat sluiten en eind 2021 heropent als Loetje Houten. Het aantal locaties voor Loetje in de provincie Utrecht komt daarmee op drie te staan. In 2018 werd de historische boerderij van restaurant Colonie omgebouwd naar Kees Eten & Drinken. De formule Kees Eten & Drinken blijft bestaan op de locatie in Poortugaal, vlakbij Rotterdam.