Eigen restaurant voor Wim Dankers en Glenn van Limbeek

Eigen restaurant voor Wim Dankers en Glenn van Limbeek
Wim Dankers en Glenn van Limbeek

Sommelier Wim Dankers en chef Glenn van Limbeek hebben samen restaurant & wijnbar Roemer geopend. De financiering kwam rond door middel van crowdfunding.

‘We willen met Roemer het gastvrije bourgondisch genieten naar Leidsche Rijn, Utrecht brengen. Roemer is sinds 7 oktober 2021 geopend en zit aan het Berlijnplein 2 in Leidsche Rijn, Utrecht. Dankers en Van Limbeek waren beiden werkzaam bij Bib-Gourmand Restaurant Auberge de Veste in Den Bosch van Ruben Coonen.

Financiering

De ondernemers haalden via Crowd About Now een bedrag op van €191.152, 112 procent van hun doel: €170.000. Er haakten 111 investeerders aan voor een gemiddeld bedrag van €1.722, tegen een jaarrendement van 5 procent. De looptijd van de leningen is 48 maanden.

Roemer Utrecht

Roemer is een plek waar gasten kunnen lunchen of dineren. Op het menu vooral gerechten bereid met lokale producten en geserveerd met mooie wijnen. Roemer is geopend voor lunch, borrel en diner op donderdag tot en met maandag van 12 tot middernacht. Dinsdag en woensdag zijn de sluitdagen.

Wim Dankers en Glenn van Limbeek

Sommelier Wim Dankers en chef Glenn van Limbeek, beiden afkomstig uit het bourgondische ‘s Hertogenbosch, willen gasten laten kennismaken met gastvrijheid van de bovenste plank. ‘Bij Roemer ervaren gasten fine dining met spannende wijn-spijscombinaties. Voor een speciale ervaring kan de Chef’s Table worden geboekt, de tafel grenzend aan de keuken waarbij je als gast nog meer in verbintenis staat met de keukenbrigade.’

Aan de wijnbar worden gasten voorzien van een goed glas wijn met bijzondere bites. Ook aan diegenen die liever geen alcohol drinken of nog moeten rijden is gedacht. Dankers serveert hen speciale theeën bij het diner of een alcoholvrij cocktail arrangement.

De eigenaren van de nieuwe hotspot zien veel potentie in de upcoming buurt Leidsche Rijn. De locatie heeft een bushalte, treinstation en de A2 is om de hoek. Daarnaast opent binnenkort de nieuwe, nabijgelegen parkeergarage. Een paar deuren verder is het Pathé theater en in de winkelstraat liggen allerlei leuke gelegenheden. 'Maar nog niks zoals wijnbar & restaurant Roemer,' aldus Dankers en Van Limbeek.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.