Restaurant Markerwaard dicht, inventaris onder de hamer

Restaurant Markerwaard dicht, inventaris onder de hamer

Restaurant Markerwaard aan de Dijk in Enkhuizen is gestopt. De complete horeca-inventaris van het familiebedrijf gaat onder de hamer.

Restaurant Markerwaard was 49 jaar een familiebedrijf, de laatste 23 jaar was de zaak in handen van Leo (70) en Désirée Klaassen. Ze hebben hun zaak wel ter overname aangeboden, maar een nieuwe exploitant of koper van het vastgoed is niet gevonden.  Restaurant Markerwaard was 26 september voor het laatst open. Of er wel een nieuw horecabedrijf in het pand komt, is niet bekend.

De complete inventaris, inclusief handgemaakte scheepsmodellen, gaat onder de digitale hamer van BVA Auctions.

De veiling sluit op donderdag 11 november 2021 om 18:00 uur.

Al 23 jaar runden Leo en Desirée Klaassen restaurant Markerwaard. In Enkhuizen en de wijde omtrek stond het restaurant bekend om het unieke interieur en de gigantische verzameling houten scheepsmodellen.

Opgegroeid in het restaurant

Het echtpaar Klaassen neemt met goed gevoel afscheid van hun restaurant, hoewel ze er veel geschiedenis hebben liggen. Desiree Klaassen is namelijk opgegroeid in het restaurant. ‘Mijn ouders hadden het restaurant. Op mijn twaalfde ruimde ik al tafels af en op m’n veertiende stond ik achter de bar Irish koffie te maken.’

Alle horeca-apparatuur en de inventaris van restaurant Markerwaard worden geveild. Van chafing dishes, wijnkoelers en servies tot mosselpannen en terrastafels.

Wat deze veiling bijzonder maakt, is de grote verzameling handgemaakte scheepsmodellen. Van grote modellen van anderhalve meter, tot kleinere schepen in vitrines. Ook scheepslantaarns, koperen hanglampen, scheepsbellen, antieke katrollen en zelfs een oude scheepstelegraaf en een Harley Davidson staan in de veiling.

Bekijk deze collectie

Keuken inrichten

Van het kiezen van de juiste apparatuur tot slimme energiebesparingstips en effectief keukenmanagement; in deze collectie staat alles wat je nodig hebt voor een goed geoliede keukenoperatie. Neem een kijkje in de keukens van andere horecaondernemers en laat je inspireren door hun aanpak.