Sircle Collection viert 10e verjaardag met twee nieuwe hotels

Sircle Collection viert 10e verjaardag met twee nieuwe hotels
Sir Hotel Lissabon

Sircle Collection bestaat dit haar 10 jaar en heeft nu de opening aangekondigd van twee nieuwe Sir Hotels in Berlijn en Lissabon in de komende 2 jaar.

De aankondiging van twee nieuwe hotels van Sircle Collection komt op het moment dat de in Amsterdam gevestigde groep 10 jaar actief is in heel Europa - en het portfolio van hotels naar 15 brengt, naast restaurants, bars, spa's, kunststudio's, conceptstores en The Sircle Private Members Club.

Sircle Collection is opgericht in 2011 en omvat drie verschillende hotelmerken: Sir Hotels, Max Brown en Park Centraal Hotels. De nieuwe hotels, in Berlijn en Lissabon, zullen beide onder het merk Sir Hotels gaan vallen.

Sir Hotels is in 2011 gestart met Sir Albert, gevestigd in een voormalige diamantfabriek in de Amsterdamse Pijp. Tegenwoordig zijn er zes Sir Hotels in Amsterdam, Berlijn, Ibiza, Hamburg en Barcelona.

Sir Frankie

Sir Frankie in Berlijn wordt het grootste Sir Hotel tot nu toe, met een restaurant, buitenzwembad, spa en fitnessruimte van 250 vierkante meter, co-workingruimte, vergader- en evenementenruimte en appartementen voor lang verblijf, allemaal onder één dak. Ontworpen door de bekende Berlijnse ontwerper Werner Aisslinger, zal Sir Frankie ook de thuisbasis zijn van de privéclub van The Sircle.

De Sircle-club was een antwoord op de covid-19-pandemie. De club voorziet in de nieuwe behoefte aan gemeenschapsgevoel, focus op welzijn en een thuis-van-huis co-working-ruimte. De club werd in juni 2021 geïntroduceerd in Sir Victor in Barcelona en zal een belangrijk kenmerk zijn in de nieuwe hotels. Ook wordt de club toegevoegd aan locaties in Amsterdam en Wenen in 2022.

Lissabon

Het nog naamloze Sir Hotel in Lissabon wordt ontworpen door de bekende Spaanse architect en ontwerper Lazaro Rosa-Violan en is gelegen in de Bairro Alto regio van Lissabon. Het zal beschikken over kamers met tuinen, een restaurant, een bar en een lounge, en zal ook beschikken over The Sircle Club voor lokale leden.

‘De nieuwe hotels van Sir zijn perfecte toevoegingen en we zijn verheugd om ons concept tot leven te zien komen op een nieuwe locatie', zegt Liran Wizman, oprichter van Sircle Collection. ‘Lissabon is een levendige stad met een rijke geschiedenis, fascinerende cultuur en heerlijk eten en drinken. Uitbreiden in Berlijn is ook een spannende stap voor ons, aangezien we daar al jaren een hotel hebben en een grote voorliefde hebben voor de stad. Terwijl we ons 10-jarig jubileum vieren, kijken we naar de toekomst van gastvrijheid, wagen we ons aan nieuwe regio's en omarmen we onze meest ambitieuze projecten tot nu toe.’

Over Sircle Collection

Sircle Collection is een onafhankelijke groep van creatieve horecamerken, in 2011 als EHPC opgericht door de bekroonde industrie-expert Liran Wizman. Begin 2020 veranderde de naam in Sircle Collection.

In 10 jaar tijd is het in Amsterdam gevestigde bedrijf uitgegroeid tot drie hotelmerken op 13 locaties, 4 restaurants, een designconceptstore, 3 monumentale panden en een besloten ledenclub.

De merken zijn Sir Hotels, Max Brown Hotels, Park Centraal Hotels, The Sircle private members' club, X BANK, Seven North, Miznon Vienna, The Rooftop at Sir Victor en Bar Claes. Daarnaast exploiteert Sircle Collection hotels onder franchise: W Amsterdam en Edition Milan.

In veel hotels werkt Sircle Collection samen met The Entourage Group. Dat bedrijf van Yossi Eliyahoo, waarvan Sircle-oprichter Wizman mede-eigenaar is, ontwikkelt en exploiteert bijzondere en succesvolle horecaconcepten als Mr. Butcher, Momo en Izikaya.