Cheflix haalt €2 miljoen op voor meer video's van sterrenchefs

Cheflix haalt €2 miljoen op voor meer video's van sterrenchefs
Hans van Wolde**

Cheflix, een streamingdienst met video's van Michelinsterren chefs, heeft een investering opgehaald van € 2 miljoen. Het is een initiatief van Jeroen van den Brink van DiningCity en Thomas van Burg (ex-Hello Fresh). 'Cheflix is in de coronacrisis uit nood geboren; het slaat zo goed aan dat we nu fors gaan uitbreiden.'

Cheflix is een online kanaal waar bekende chefs als Jacob Jan Boerma, Joris Bijdendijk, Soenil Bahadoer, Hans van Wolde, Jonathan Zandbergen, Ron Blaauw, Erik en Julien van Loo en Stefan van Sprang hun recepten delen en masterclasses geven.

Cheflix ging van start in januari 2021. Met het nieuw verworven geld worden nieuwe video’s gemaakt, ook met internationale chefs.

Sinds afgelopen zomer kunnen abonnees (€2,99 per maand) al leren van masterclasses van topchefs uit België zoals Viki Geunes*** en Roger van Damme*.

Dankzij de kapitaalinjectie komen daar binnenkort grote en bekende internationale topchefs bij zoals de nummer 6 beste chef ter wereld, Bjorn Frantzen*** uit Stockholm, Soren Selin** uit Kopenhagen (New Nordic Cuisine), José Avillez uit Lissabon (Portugese cuisine), Dave Pynt* uit Singapore (BBQ).

Tweesterrenchef Soren Selin uit Denemarken.

Lockdown en avondklok

Geholpen door de lockdown en avondklok abonneerden zich sinds de start in januari van dit jaar al tienduizenden leden in korte tijd. Met het groeikapitaal wat nu is opgehaald, kan Cheflix versneld zijn internationale groeiambities realiseren. ‘We streven naar 1 miljoen abonnees in 2027’, zegt Van den Brink over de ambities met Cheflix.

De nieuwe internationale website met veel nieuwe masterclasses gaat in december 2021 online.

Nieuwe video’s

De kapitaalinjectie wordt dus onder andere gebruikt voor het produceren van nieuwe masterclasses met de grootste en bekendste sterrenchefs ter wereld.

Naast de grote namen wordt ook in de kwaliteit van de films fors geïnvesteerd. ‘Deze internationale masterclasses zijn in feite net kleine speelfilms. Uniek aan de films is dat wij de opnames maken bij de chefs thuis in hun eigen keuken of op prachtige locaties zoals een wijngaard’, vertelt Jeroen van den Brink, co-founder van Cheflix.

Cheflix Jonathan Zandbergen
Gepocheerde peer van Jonathan Zandbergen.

Naast kooklessen van bekende chefs kunnen kijkers ook alles leren over wijnen, champagne en brood bakken. In de toekomst kun je ook masterclasses verwachten van een perfecte ‘dinner speech’, etiquette en foodstyling.

Met de lancering van de nieuwe internationale website zal Cheflix ook een app presenteren waarmee kookliefhebbers via smartphone, tablet en zelfs tv Cheflix eenvoudig kunnen streamen.

Geld voor techniek

Er is veel geïnvesteerd in User Experience (UX) en Artificial Intelligence (AI) om content voor elk lid op maat te kunnen presenteren. ‘Kookliefhebbers die vegetarisch zijn, krijgen dan bijvoorbeeld geen recepten met vlees in hun tijdlijn te zien’, besluit Van den Brink.