Kroeg wordt tijdelijk erotiek shop voor alternatief nachtleven

Kroeg wordt tijdelijk erotiek shop voor alternatief nachtleven

Café de Kansel in Meppel heeft een deel van de horecaruimte omgevormd tot tijdelijke erotiek shop. Horeca is specialist in mensen laten genieten, stelt de ondernemer. Door de coronamaatregelen kan hij dat niet op de gebruikelijke wijze doen, vandaar dit alternatief.

Dildo’s, body-sieraden, lingerie en andere erotische artikelen staan uitgestald in een deel van het horecabedrijf. ‘Normaal wordt hier vrijdag- en zaterdagnacht gefeest. Dat kan niet meer’, stelt ondernemer Maarten van Oosten van Café de Kansel. ‘We verkopen in het reguliere café overdag nog wel kopjes koffie, maar daar verdienen we minder geld mee dan met het slepen met fusten bier.’

Het omzetverlies moet goedgemaakt worden met de verkoop van bijvoorbeeld het D.E.K.-pakket, een Drents Erotisch Kerstpakket met onder meer erotische poëzie in het dialect.

Al kort na de persconferentie van 12 november toen de sluitingstijd van de horeca werd vervroegd naar 20.00 uur ontstond het plan.

'Dit is er nog niet in Meppel'

Een barman opperde het idee van een erotiek shop. ‘Eigenlijk als grap. Maar we vonden het juist een goed idee. We hebben nog niet zoiets in Meppel dus we lopen ook niemand voor de voeten. Wij zijn als barpersoneel ooit de horeca in gegaan om de mensen te laten genieten. Zo ver ligt een erotische winkel dus helemaal niet van ons vandaan’, stelt de ondernemer tegenover RTV Drenthe.

Hij hoopt zo een groot deel van het team aan het werk te kunnen houden.

Met slechts twee telefoontjes had Van Oosten een hele winkelvoorraad te pakken. ‘Met leuke verrassingspakketten voor hem en haar om je samen te vermaken op de lange avonden. Het is natuurlijk het leukste cadeau om onder de boom te leggen voor je partner... Heb je er zelf ook nog wat aan.’

Hij heeft de pop-up store Diep Genot gedoopt. De winkel is geopend van 12.00 tot 17.00 uur op woensdag tot zaterdag. Ook diskreet privé shoppen op maandag of dinsdag is mogelijk op afspraak.

Creatief met het café

Maarten van Oosten is niet de eerste ondernemer die een andere invulling geeft aan zijn bedrijf. Eerder in de pandemie werd Café Nassau in Breda al omgevormd tot winkel voor kersttruien en werden diverse cafés slijterijen, zoals The Skiff in Hilversum. Puha in Bodegraven werd omgevormd tot hotelsuite, inclusief een jacuzzi en de Hofnar in Aalten kreeg een indoor midgetgolf baan, Ome Tinus in Hoorn werd een nostalgische snoepwinkel en De Roode Leeuw in Zuid-Scharwoude heeft nu een veel jonger publiek door de springkussens die tijdelijk in het café staan.