Albron opent in Amstelveen Frites Affairs en nieuw streetfoodconcept

Albron opent in Amstelveen Frites Affairs en nieuw streetfoodconcept

Albron heeft in het Stadshart in Amstelveen de veertiende vestiging van Frites Affairs geopend. De komende maanden komen daar nog drie concepten bij: Anne&Max, Coffeecompany en Strada Street Food Italiano. De laatste is een nieuwe formule, die uit de eigen koker komt.

Albron opent in Amstelveen Frites Affairs en nieuw streetfoodconcept

De cateraar werkt in Amstelveen opnieuw samen met vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield. Dat deed het eerder al in Zoetermeer, waar ook een Frites Affairs is gerealiseerd, en de Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Center Parcs

Albron introduceert Frites Affairs in 2018 in Center Parcs Limburgse Peel. In totaal zijn er nu tien geopend op vakantieparken in Nederland en België. Sinds 2020 zijn ook locaties daarbuiten gerealiseerd: Almere, Apeldoorn, Zoetermeer en nu dus Amstelveen.

Het is volgens de cateraar een luxer concept dan de traditionele frietzaak, maar niet zo exclusief als de haute friture. Ambachtelijke friet staat centraal, waarbij de loaded varianten in de spotlight staan, en het moet met een of twee medewerkers kunnen draaien.

Strada

Ook eigen is Strada Street Food Italiano. Amstelveen heeft ‘snel in het nieuwe jaar’ de primeur van dit concept dat draait om Italiaans streetfood. Gasten kunnen allerlei varianten van plaatpizza’s delen.

Coffeecompany werd in de zomer overgenomen en krijgt in het Stadshart de 33e Nederlandse vestiging, de Anne&Max-vestiging is de vierde die Albron opent.

High traffic-locaties

‘Shopping verschuift steeds meer naar leisure’, aldus concept development manager Jorrit Meijer. ‘Online is alles te koop, dus in winkelgebieden zoeken mensen een bijzondere ervaring en beleving. Het past bij onze ambitie om op steeds meer high traffic-locaties waarde toe te voegen met eten en drinken, sfeer en smaak.’