Preuverie de Toren gaat burgers Robert Kranenborg verkopen

Wouter Wolters van gaat de Thrill Grill-burgers van Robert Kranenborg verkopen. De eigenaar van Preuverie de Toren in Echt voegt het als concept toe aan de bezorgkeuken die hij recent realiseerde aan de achterkant van zijn zaak. Eerder startte hij daar al met Preuveriebezorgt en Papa Chicken.
Delen:
Wouter Wolters

‘Ik las in een bericht op Facebook dat ze op zoek waren naar partners en heb het contactformulier ingevuld’, vertelt Wolters. ‘Na één gesprek was de zaak beklonken. Ik betaal eenmalig een fee van €250 en daarnaast een kleine opslag op de producten. De omzet van eventuele bijproducten is voor mezelf.’

Thrill Grill to Go

Kranenborg vertelde in oktober aan Misset Horeca op zoek te zijn naar partners voor Thrill Grill to Go. Wolters laat weten meerdere goede redenen te hebben zich aan te sluiten.

‘Allereerst is het gewoon een goede burger, maar daarnaast denk ik er ook op het gebied van marketing voordeel uit te kunnen halen. Als ik mensen uit mijn kring, ik ben 41 jaar, vraag of ze Kranenborg kennen, dan antwoordt de helft bevestigend. De meeste van mijn medewerkers kennen hem niet, maar ouderen wel. En zeker die doelgroep hoop ik extra te trekken,’

Derde concept vanuit bezorgkeuken

De ondernemer gaat Thrill Grill to Go als afzonderlijk concept in de markt zetten. ‘Naast Preuveriebezorgt en Papa Chicken. Je bestelt dus bij een van deze drie. De hamburgers worden geleverd met friet en er zijn desserts beschikbaar.’

Training door Kranenborg

Het team van Kranenborg is een middag in Echt geweest om de burgers te bakken en te proeven. ‘Mijn mensen worden straks persoonlijk getraind door Robert, dat is toch superleuk. Misschien trekt dit ook nog nieuwe medewerkers aan.’

Wolters is van plan om vrijdag 7 januari van start te gaan. ‘Ik wilde eigenlijk in december al beginnen, maar de catering voor Kerst loopt zo goed dat ik wil voorkomen dat we organisatorisch in de problemen komen. Bovendien moeten we ook nog wat kleine aanpassingen doen in de donkere keuken.’

Papa Chicken

De eigenaar van Preuverie de Toren, in 2011 uitgeroepen tot beste cafetaria van Nederland, realiseerde een bezorgkeuken aan de achterkant van zijn zaak, omdat hij ervan overtuigd is dat de horecawereld en de wensen van zijn gasten voorgoed veranderd zijn door corona.

Na Preuveriebezorgt startte hij in november met Papa Chicken, een concept dat draait om kip. Wolters over die keuze: ‘Allereerst omdat in het gebied tussen Roermond en Sittard, ons bezorggebied, geen zaken zijn die zich hebben gespecialiseerd in kip. Daarnaast merken we in Preuverie de Toren een toename van het aantal verkochte kipgerechten.’

Drive-thru

De ondernemer is ook nog bezig met Mama Carpaccio en is met de gemeente in gesprek over het realiseren van een drive-thru waar nu de parkeerplaats van zijn zaak is.’

Kranenborg begon Thrill Grill vanuit een foodtruck en opende niet veel later locaties in Amsterdam en Haarlem.