Binnenkort geldautomaat bij vijftig grootste McDrive's

Gasten van McDonald's kunnen binnenkort in de vijftig grootste McDrive's contant geld opnemen bij de Moneybox Flappentap. Pinnen voor een frietje of een Big Mac is niet gratis. Het kost 1,59 euro per transactie.

Moneybox verwacht echter dat klanten best bereid zijn om geld uit de automaat te trekken om aan de kassa van McDonald's te kunnen betalen. ‘Voor het gemak en de tijdwinst heeft de consument wel wat over’, zegt verkoopdirecteur R. Bronkhorst van Moneybox Nederland maandag.

Het bedrijf is de eerste onafhankelijke exploitant van geldautomaten in Nederland. Moneybox plaatst zijn Flappentap op plaatsen waar geldautomaten van banken niet te vinden zijn. De machines staan ook bij diverse hotels, benzinestations, recreatieparken en uitgaansgelegenheden. Moneybox werkt in Nederland samen met SNS bank, waardoor het toegang heeft tot de bancaire infrastructuur.

Moneybox is sinds 1999 in Groot-Brittannië actief en begon onlangs in Duitsland. Het bedrijf denkt dat de formule ook in Nederland zal aanslaan. ‘De consument is bereid om voor gemak te betalen. Mensen hebben praktisch alles behalve tijd. Ze bellen bijvoorbeeld ook veel met de gsm, terwijl dat met een vaste lijn goedkoper is’, aldus Bronkhorst.

De Consumentenbond ziet geen bezwaar in de service tegen betaling. ‘Het is wel belangrijk dat van tevoren duidelijk is dat voor de transactie betaald moet worden’, zegt een woordvoerster. Dat is bij Moneybox het geval. De consument krijgt op het scherm van de automaat informatie over de prijs.