Biercuisine.nl na 20 jaar voortgezet door Birdy Publishing

Biercuisine.nl na 20 jaar voortgezet door Birdy Publishing
Vlnr: Fedor Vogel, Han Hidalgo en Jaap Keldermans.

Biercuisine.nl, de oudste website over bier & food, wordt na ruim 20 jaar voortgezet door Birdy Publishing bv, de uitgever van Bier! magazine, Brouw! magazine en Bierradio.nl.

Biercuisine.nl is in de jaren 80 van de vorige eeuw ontwikkeld door Han Hidalgo en Jaap Keldermans. Birdy Publishing heeft de website technisch en grafisch compleet vernieuwd en zegt hiermee het behoud van de website vol bier-spijscombinaties voor de toekomst te garanderen.

Han Hidalgo was een van de eerste mensen in Nederland en België die schreef over bier-spijscombinaties. Daaruit voort kwam de website Biercuisine.nl, ontwikkeld samen met compagnon Jaap Keldermans. De website was volgens het duo aan vernieuwing toe, maar Han en Jaap zagen dat zelf niet meer zo zitten.

Fedor Vogel van Birdy Publishing ziet de overname van de website als een mooie uitbreiding van het portfolio aan biermedia: 'Deze grote verzameling aan gerechten met bier mag niet verloren gaan. Het werk van Han en Jaap moest voortgezet worden. Ik ben blij en trots dat Han Hidalgo zo lang het kan bij de website betrokken blijft, zodat we kunnen blijven genieten van zijn gerechtjes en biertapas. Wij zullen de website voor de toekomst in stand houden en verder uitbreiden.'

Biertapas en veel meer

De volledig vernieuwde website heeft volgens Vogel een nieuwe, modernere ‘look and feel’ en een heldere indeling. Zo is er het menu ‘Biertapas’ waar je snelle gemakkelijke hapjes en snacks vindt met bijpassend bieradvies. Het menu ‘Recepten’ is onderverdeeld in vier submenu’s: Beers & Beans, Voorgerechten, Hoofdgerechten en Nagerechten.

Onder Beers & Beans gerechtjes met bijvoorbeeld witte bonen, bruine bonen, rode bonen, zwarte bonen, tuinbonen, kapucijners, linzen en kikkererwten, allemaal mét bijpassend bieradvies. Onder het menu ‘Brouwerijen’ staan recepten met bieren van kleine en grote brouwerijen, specifiek door Han Hidalgo voor deze brouwerijen ontwikkeld.