Van koelkastuitverkoop tot butlerservice voor Kerst

Van koelkastuitverkoop tot butlerservice voor Kerst

Horecaondernemers besluiten met de strenge lockdown er maar weer het beste van te maken: van kerstmenu's voor afhaal, tot een koelkastuitverkoop en een butlerservice voor thuis.

'Kerst bij Baut kan niet fout… dat dachten wij ook', meldt team Baut. 'Helaas is niets minder waar. Maar wij laten ons natuurlijk niet kennen en pakken daarom voor de feestdagen grootser uit dan ooit. Kan Kerst niet bij ons, dan bij de gasten thuis.' Restaurant Baut lanceert de butlerservice voor Kerst. Wat inhoudt dat thuis al het werk van de gasten uit handen wordt genomen: van het dekken van de tafel, het koken van een compleet kerstmenu, het serveren van de gerechten, het inschenken van de wijnen, het afruimen en natuurlijk de afwas.

Kok en medewerker bediening

Baut serveert zijn signaturen als een oester amuse en steak tartaar maar voor de gelegenheid met kaviaar. De butlerservice is er voor gezelschappen vanaf 6. De service wordt geboden inclusief kok en een extra medewerker bediening.

Beperkte oplage kerstmenu's

Baut hoopt met de butlerservice de kerstdagen nog een beetje te redden. Anders horecazaken besluiten een beperkte hoeveelheid afhaalmenu's voor de feestdagen te maken. Restaurants hadden alle voorbereidingen voor de feestdagen al getroffen. Jeroen en Janine van restaurant De Zeeuw: 'We hebben kreeften gekocht, zwezeriken gepocheerd, herten schoongemaakt en reserveringen aangenomen. De wijn is binnen, de truffels zijn er en de kaviaar staat koud...' Ook dit restaurant besloot daarom om aankomende week een beperkte oplage afhaal kerstmenu’s te maken.

Ook restaurant Spetters laat weten alle gasten met een reservering te hebben gecontacteerd en besloten te hebben met Kerst de gasten toch culinair te willen blijven verwennen. 'Dan maar bij u thuis.'

Koelkastuitverkoop

Restaurant De Nederlanden besloot een koelkastuitverkoop te houden van de meest prachtige ingrediënten die voor de feestdagen waren ingekocht. Oesters, kaviaar, kazen, kraakverse zeeduivelfilet, rugfilet van een dikke kabeljauw en tien Noord-Hollandse hazenruggen panklaar met een mooie jus werden tegen inkoopprijs aangeboden, onder de hashtag 'uitverkoop' en 'code zwart voor de horeca'.

Afhaalwinkel

Restaurant De Ertepeller opende een afhaalwinkel met producten voor Kerst met zowel verse producten die op bestelling kunnen worden geleverd, als wijnen en delicatessen die in de winkel af te halen zijn. In het assortiment onder meer oesters, sake, tonijn, limoncello, olijfolie, gluhwein, bier, groene thee, risotto, hert, entrecote, paling, truffelmayo, zout, confit de canard, ibericoham, complete kerstpakketten en messen

Voorraden

Horecaondernemers wachten nog altijd op een regeling ter compensatie van reeds aangeschafte voorraden die door de sluiting van de horeca niet verkocht zullen worden. Voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Robèr Willlemsen noemde het bij tv-programma Goedemorgen Nederland 'pijnlijk' dat de overheid er 'op deze manier' mee omgaat.