Loetje opent nieuwe locatie in Vught: overname van In 't Groene Woud

Loetje opent nieuwe locatie in Vught: overname van In 't Groene Woud

Op de valreep van 2021 maakt Restaurant Company Europe bekend dat er een nieuwe locatie van Loetje wordt geopend. Het biefstukrestaurant dat zich als een olievlek over Nederland verspreidt, opent in de zomer van 2022 de deuren in het Brabantse Vught.

De vestiging komt aan de Helvoirtseweg, een centrale plek vlak onder Den Bosch. 'Een mooie, nieuwe locatie waar we nog geen Loetje in de buurt hadden', aldus Restaurant Company Europe. 'We nemen de komende maanden de tijd om er een échte Loetje locatie van te maken, zodat we in de zomer van 2022 er de gasten kunnen verwelkomen.'

In 't Groene Woud

Loetje komt in restaurant In 't Groene Woud. Over de overname zeggen de huidige eigenaren Ton en Ellen Pijnenburg dat de overname één is die ze met trots, maar ook met pijn in het hart aankondigen. 'Na 3 generaties vanaf 1906 is er helaas binnen de familie geen opvolging om onze gastvrije Bourgondische traditie voort te zetten. We hebben na vele slapeloze nachten weloverwogen deze beslissing genomen.' Het restaurant heeft vanwege de coronamaatregelen de deuren gesloten. Over twee maanden is de oplevering van het pand.

De eigenaren vertellen dat ze het nieuws niet eerder naar buiten konden brengen. 'Helaas zal met het verloren gaan van een begrip in de omgeving tot in de verre omtrek, een tijdperk worden afgesloten. Op deze historische plek zal nu met een nieuw gastvrij, bourgondisch, horecabedrijf een nieuw tijdperk ingaan waar huidige medewerkers en gasten zich zeker thuis voelen, en mee kunnen verenigen. Loetje is een bedrijf van deze tijd dat perfect past op deze plek.'

Loetje Reeuwijk

Loetje maakte vorige week ook bekend een vestiging te gaan openen in Reeuwijk.  In de zomer van 2022 opent Loetje een nieuwe locatie aan Elfhoeven, één van de Reeuwijkse Plassen. De opening van Loetje Reeuwijk zal de dertigste locatie worden voor het biefstukrestaurant, dat in 2022 45 jaar bestaat. ‘We zijn heel blij dat wij alsnog vandaag onze handtekening hebben mogen zetten. Het is écht een prachtige locatie voor Loetje, waar onze gasten straks naast onze gerechten, kunnen genieten van het mooie uitzicht over het water’, aldus ceo Sandra van Halderen.