Mark Struik weg bij Postillion en is nieuwe ceo hoteltech start-up

Mark Struik weg bij Postillion en is nieuwe ceo hoteltech start-up

Mark Struik verlaat na 8 jaar Postillion en is per januari 2022 aangetreden als ceo van tech start-up Please ask m. Het Rotterdamse bedrijf ontwikkelt software voor de zakelijke hospitality branche waarmee hotel- en vergaderaanvragen automatisch worden verwerkt.

De hoteltech start-up Please Ask M wil door het automatisch verwerken van hotel- en vergaderaanvragen, het afhandelen van aanvragen en reserveringen aanzienlijk sneller laten verlopen waardoor medewerkers meer tijd hebben voor contact met gasten. Mark Struik wil de start-up laten uitgroeien tot marktleider op het gebied van de automatisering van de hotel- en congresbranche.

Van Michiel naar Please ask m

Mark Struik (1979) werkte bijna 8 jaar bij Postillion Hotels, waarvan de laatste 5 jaar als commercieel directeur. Samen met algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar bedacht hij de Artifical Intelligence (AI) software 'Michiel': een virtuele medewerker die het zakelijke reserveringsproces automatiseerde.

Michiel moest de operationele druk op medewerkers verlagen door het verwerken van zakelijke boekingen efficiënter te maken. De software, nu simpelweg 'm' genoemd, werd in-house bij Postillion Hotels ontwikkeld en is overgedragen aan Please ask m. Als start-up opereert Please ask m volledig gescheiden van de hotelketen. Op die manier wordt de techniek op de juiste manier doorontwikkeld en voor de gehele hospitality branche toegankelijk gemaakt.

De overstap naar Please ask m is voor Struik heel logisch: ‘Hier komt mijn voorliefde voor hospitality en technologie samen en blijf ik betrokken bij de software die ik heb helpen creëren.’

Charlotte Krist, growth & strategy manager van Please ask m, is blij met de aanstelling van Struik: ‘Hij brengt veel enthousiasme en expertise over de branche en het product met zich mee en we kijken uit naar deze nieuwe fase.’

Loopbaan

Voor zijn carrière bij Postillion Hotels begon, vervulde Struik verschillende commerciële functies bij onder andere Starwood Hotels & Resorts. In 2014 werd Struik director of sales bij Postillion Hotels en in 2017 werd hij benoemd tot commercieel directeur. Samen met Erik-Jan Ginjaar en operationeel directeur Hans Wibbens heeft hij Postillion Hotels laten groeien en geherpositioneerd.

In die periode werd geïnnoveerd op het gebied van hoteltech. Naast de ontwikkeling van Michiel, introduceerde Postillion als een van de eerste hotels ter wereld een hotel waar alle kamers zijn uitgerust met spraakbesturing. Ook dit systeem werd in eigen beheer ontwikkeld.

Over Please ask m

Please ask m is een tech start-up die software voor de zakelijke hospitality branche ontwikkelt. De software, genaamd m, is erop gericht om boekings- en reserveringstaken die normaal gesproken veel tijd in beslag nemen te automatiseren. De start-up is gevestigd in Rotterdam en valt onder Panta Holdings, wat ook de eigenaar van Postillion is.