Jojan Kersbergen verkoopt Restaurant Hanninkshof

Jojan Kersbergen verkoopt Restaurant Hanninkshof

Chef Jojan Kersbergen en tevens eigenaar van Restaurant Hanninkshof in Usselo, nabij Enschede, heeft zijn restaurant verkocht. Hij gaat zich voorlopig toeleggen op de productie van zijn eigen saus: Jojan's Husselsaus.

'Ik ben heel blij met de verkoop, in deze uitzichtloze tijd,' zegt Kersbergen tegen Misset Horeca. 'Ik ga me nu eerst even alleen bezig houden met Husselsaus, maar ik ben zeker nog niet klaar met de horeca. Eerst afwachten tot corona weg is.

De eigenaar van het pand, de van Zuivelhoeve bekende familie Roerink, neemt de exploitatie zelf op zich, nadat de locatie bijna 2 jaar te koop stond. Zij realiseren er een bistro, landwinkel en ijssalon. De zaak wordt eerst grondig verbouwd.

Bedoeling is om over een half jaar te heropenen. Kersbergen runde de zaak, samen met partner Sabine Hof, sinds 2014. Ze waren de laatste jaren aangesloten bij JRE Nederland. Ook brachten ze de winnaar voort van de Hennessy Gastvrijheidsprijs in 2019, Tim Wellenberg.

Door de ligging in Usselo - nabij een begraafplaats en crematorium - is Hanninkshof een geliefde locatie waar nabestaanden samenkomen na een afscheid. Hoewel ze deze bijeenkomsten met liefde faciliteerden, is dit niet waar de ambities van chef Kersbergen en partner Hof naar uit gingen.

Verbouwing Hanninkshof

De familie Roerink gaat de ingang van het pand verplaatsen, richting de huidige parkeerplaats. Dit wordt een soort dorpsplein. De grond voor het restaurant is eigendom van de familie. Naar wens van de dorpsgemeenschap wordt dit een plein en daarmee de kern van het dorp.

Hanninkshof in de huidige staat.

Hanninkshof en het toekomstige dorpsplein gaan visueel één geheel vormen, met dezelfde klinkerstenen in dezelfde kleur. Er wordt momenteel hard gewerkt aan nieuwe bestrating rondom het toekomstige plein.

Landwinkel

Diane Roerink streeft ernaar dat in ieder geval de boerderij/landwinkel in het voorjaar open kan. De naam is er al: Hannink Dientje, naar haar oma, die de scepter zwaaide over het toenmalige café.

De landwinkel moet een functie krijgen voor de hele gemeenschap, met producten uit de eigen regio die hier worden verkocht, hier worden gemaakt of gebruikt in de keuken van de toekomstige bistro. Waaronder ook de Husselsaus van Kersbergen.