Driesterrenchef krijgt leiding over keuken kusthotel in Knokke

Driesterrenchef krijgt leiding over keuken kusthotel in Knokke
Peter Goossens

De Belgische driesterrenchef Peter Goossens krijgt de leiding over de keuken van een hotel in Knokke. Het hotel heeft nieuwe eigenaren en zij hebben grote ambities met het horecabedrijf.

Hotel La Réserve in het Belgische Knokke is overgenomen door van bouwondernemer Bart Versluys en Marc Coucke. Zij hebben de ambitie om van Hotel La Réserve weer ‘één van de meest bekende toonaangevende luxehotels in België te maken.’ De komende drie jaar investeren ze miljoenen in de renovatie en upgrade van het gebouw. De dagelijkse leiding van het hotel blijft in handen van Edouard Walravens.

Brasserie keuken

De kookkunsten van Peter Goossens (1964) moeten de nieuwe vastgoedeigenaren helpen hun ambitie te verwezenlijken. De chef gaat er een brasserie-keuken neerzetten ‘waar je dagelijks wilt eten’. Vooral met klassieke brasserie gerechten die de chef zelf heel lekker vindt.

Hof van Cleve blijft open

Peter Goossens heeft internationale naam en faam verworven met het driesterrenrestaurant het Hof van Cleve in Kruisem. Dit restaurant exploiteert hij al 35 jaar en de chef blijft dat ook doen. Vanaf de zomer van 2023 zal Goossens zijn tijd verdelen tussen Kruisem en Knokke.

Aan de kust zal hij de volledige verantwoordelijkheid over het hotel-restaurant voor zijn rekening nemen. ‘A touch of classic, met vernieuwing waar nodig’, staat te lezen in het persbericht van het hotel. Dit geldt zowel voor ontbijt, lunch als diner.

Marc Coucke, mede-eigenaar van het hotel, zegt dat hij al van bij de aankoop in augustus vorig jaar dacht aan Peter Goossens als chef-kok.

Chef Goossens wil een keuken creëren met gerechten die hij zelf graag dagdagelijks eet.’ Dat hij binnenkort zal koken dicht bij de zee zal zeker een bron van inspiratie zijn, aldus Goossens.

Peter Goossens en Michelin

Goossens was tot voor kort de enige chef in België met drie Michelinsterren (sinds de sluiting van driesterrenrestaurant Hertog Jan in 2018 van chef-kok Gert De Mangeleer en sommelier Joachim Boudens). In 2021 kreeg hij weer gezelschap, nu van restaurant Zilte van Viki Geunes in Antwerpen dat ook de derde ster kreeg van Michelin.

De sterrenregen voor 2022 is recent uitgesteld in België, van 21 februari naar 23 mei 2022.