Alessio Colavecchio nieuwe general manager Hilton Amsterdam   

Alessio Colavecchio nieuwe general manager Hilton Amsterdam   

Alessio Colavecchio is benoemd tot general manager van Hilton Amsterdam. Daarmee keert hij na drieënhalf jaar Hilton Lake Como terug naar de basis. Hij volgt Maria Ghebreselassie op, die in 2018 zijn plaats innam.

Alessio Colavecchio is een bekend gezicht bij Hilton Amsterdam; het is de plek waar hij zijn veelzijdige loopbaan ooit begon. Hij doorliep verschillende leidinggevende functies en kent volgens de keten 'het hotel als geen ander.'

Colavecchio volgt Maria Ghebresellasie op, die eerder in 2018 hém opvolgde. Zij wordt nu general manager bij hotel Castello di Reschio in Italië.

Thuiskomen

'Hilton Amsterdam is een vertrouwde plek die mij elke keer blijft verrassen', aldus de nieuwe gm. 'De locatie, het terras met die geweldige tuin aan het water; het biedt zóveel mogelijkheden.

Prioriteit voor nu zijn de mensen die er werken en nieuwe mensen die we willen aantrekken. Wij hebben een werkplek om trots op te zijn en er is altijd ruimte voor eigen inbreng en ideeën. Dat is typisch Hilton, zo heb ik dat zelf ook altijd ervaren. Iedereen krijgt bij ons de kans om te groeien.'

Vernieuwende ideeën

Binnen Hilton is Alessio recentelijk genomineerd in de Top 3 van GM’s voor de ‘Top Talent and Culture Ambassador GM of the year Award’ in de regioEuropa, het Midden Oosten en Afrika. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan leiders die toptalent hebben aangetrokken en behouden en die een lichtend voorbeeld zijn voor de waarden van Hilton.

Alessio Colavecchio staat volgens Hilton 'bekend om zijn strategische inzicht, vernieuwende ideeën en oog voor detail. Hij heeft 360 graden kennis van het hotelwezen en combineert dit met een sterk commercieel bewustzijn.'

Jongensdroom

Alessio Colavecchio (Taormina, Italië 1975) begon in 1999 zijn loopbaan in Roberto’s en de Half Moon Lounge. Na een uitstapje naar Radisson SAS Airport Schiphol keerde hij voor de eerste keer terug in Hilton Amsterdam als restaurant & bar manager.

Een volgende tussenstap was food & beverage manager in het Amstel Hotel Amsterdam. Ook daarna keerde hij weer terug naar Hilton waar hij director of operations werd van Hilton Amsterdam. Zijn eerste rol als general manager was in het Hilton Madrid Airport, eind 2012.

Twee jaar later keerde hij terug naar het Hilton Amsterdam als general manager. In 2018 ging hij die functie vervullen bij Hilton Lake Como. Februari 2022 tekende voor de vijfde keer terugkeer van Alessio Colavecchio naar Hilton Amsterdam.