Fletcher Hotels: '3,5 miljoen euro zomerbonus voor personeel'

Fletcher Hotels: '3,5 miljoen euro zomerbonus voor personeel'

Fletcher Hotels voorziet voor 2022 een 'buitengewoon geweldig en dus druk jaar' en reserveert 3,5 miljoen voor haar hotelpersoneel.

'Zowel de lente- als de zomerperiode zal heel druk gaan worden in de hotels en restaurants', aldus Fletcher Hotels. 'Het is belangrijk dat we onze mensen behouden. Daarom krijgt iedereen die na de zomer in dienst is een zomerbonus.'

De afgelopen twee jaar heeft Fletcher Hotels gezien dat korte vakanties in eigen land nog populairder zijn geworden. In 2020 en 2021 hebben het aantal short-trips in eigen land alle records verbroken.

'Ook dit jaar verwachten we dat deze drukte zal aanhouden. Daarnaast is de verwachting dat het voorjaar erg druk gaat worden doordat de hotels en restaurants voor het eerst na twee jaar zonder beperkingen open zijn.'

Vooral voor Pasen, Pinksteren en de meivakantie zijn de verwachtingen hoog. Pre-corona zijn dit bij uitstek dagen voor een korte vakantie in eigen land en realiseert Fletcher Hotels bezettingen tegen 100%.

Zomerbonus 3,5 miljoen euro gereserveerd

Fletcher Hotels zegt er alles aan te doen om te zorgen dat voldoende medewerkers kiezen voor een baan bij Fletcher. Zo zijn de salarissen verhoogd en krijgt iedereen die na de zomer in dienst is in een van de 110 hotels een zomerbonus.

'Iedereen in de hotels komt in aanmerking voor die bonus van maximaal 750,- euro. Wij vinden het erg belangrijk dat we onze medewerkers aan ons binden waardoor ze langer in dienst blijven. De huidige medewerkers hebben zeer enthousiast gereageerd op deze bonus', vertelt Rob Hermans, ceo.

Met 110 hotels en bijna 5000 medewerkers in de hotels is de verwachting dat Fletcher Hotels na de zomer ongeveer 3,5 miljoen euro zomerbonus aan haar medewerkers gaat uitkeren.