Salsa Shop wil grootste worden in vers Mexicaans eten

Salsa Shop wil grootste worden in vers Mexicaans eten
Fotocredits: Ewout Huibers

Met 10 vestigingen en 3 nieuw te openen op de planning, timmert Salsa Shop aan de weg om de ambitie van 'grootste speler worden worden op het gebied van vers Mexicaans eten in Europa' waar te maken. Op 20 maart wordt er een nieuwe locatie geopend op het Bijlmerplein in Amsterdam.

Het idee ontstaat 7 jaar geleden wanneer vier jeugdvrienden, waarvan een destijds in Boston studeerde, opmerken dat er in Amerika een enorme run is op vers Mexicaans eten. Elke middag gaan er volle bussen met studenten vanaf de universiteitscampus naar Chipotle toe. Een van de vier vrienden, Louis Wesseling, ziet kansen voor de Nederlandse markt en zegt zijn baan op.

‘We waren 24 jaar oud en hadden precies drieënhalve maand de tijd om een restaurant uit de grond te stampen. Hoe we het moesten aanpakken, wisten we niet. We zijn gewoon begonnen en werkten 80 uur per week’,aldus Wesseling.

In 2014 wordt de eerste locatie van Salsa Shop geopend aan de Amstelstraat. Het quick fresh food-concept blijkt een groot succes, met als gevolg een vliegende start voor Salsa Shop. In 7 jaar tijd groeide het bedrijf naar tien vestigingen in zes steden in Nederland.

Fresh Mexican kitchen

Fotocredits: Ewout Huibers
Fotocredits: Ewout Huibers

De core business van Salsa Shop is Fresh Mexican food. Alle gerechten op het menu worden elke dag vers gemaakt door de chefs in de keuken. 'We zien gasten soms vijf keer per week terugkomen. Het is een soort verslaving. Klanten waarderen het dat ze binnen 2 minuten een warme en voedzame maaltijd mee kunnen krijgen’, aldus Wesseling.

Internationale ambities

Inmiddels groeit Salsa Shop door. 'Op de lange termijn zullen wij ook de grenzen overgaan. Onze droom? De grootste speler te worden op het gebied van vers Mexicaans eten in Europa’, zegt founder Steven Visser.

Voor nu breidt Salsa Shop zich uit met nieuwe locaties in Nederland. Een nieuwe vestiging aan het Bijlmerplein opent op 20 maart de deuren. Daarnaast zal er dit jaar nog een tweede locatie in Amsterdam-Zuid en een nieuwe locatie op de Javastraat in Amsterdam geopend worden.