Roompot: zonnepanelen voor medewerkers

Roompot investeert 2 miljoen euro in 4.500 zonnepanelen op de centrumgebouwen van 8 parken. Ook komt er een zonnecollectief voor huiseigenaren én voor medewerkers van Roompot.
Delen:

Met de oprichting van het zonnecollectief wil Roompot huiseigenaren helpen hun bestaande vakantiewoning te verduurzamen. Ook medewerkers kunnen voordelig aanhaken om hun eigen woning te verduurzamen.

Roompot Zonnecollectief

Dankzij het collectief kunnen zij voordelig zonnepanelen op hun vakantiehuis plaatsen en bijdragen aan de duurzame doelstellingen van Roompot. Ook de medewerkers van Roompot kunnen zich bij het Zonnecollectief aansluiten en zo hun woning extra voordelig verduurzamen. Ook helpt dit initiatief met het verlagen van de stijgende energiefactuur.

Tegen 2030 wil het bedrijf zijn CO2-voetafdruk met 50% verlagen.

4500 panelen voor 2 miljoen euro

Eind vorig jaar kondigde Roompot aan ruim 2 miljoen euro in zonnepanelen te investeren. Met de installatie van meer dan 4.500 zonnepanelen op het hoofdkantoor en de centrumgebouwen van 8 parken zal het 1,6 miljoen kWh groene stroom per jaar produceren.

Dankzij het Roompot Zonnecollectief kunnen de eigenaren voordeling zonnepanelen laten instaleren op hun bestaande vakantiewoning. Doel hiervan is hun woning waar mogelijk te verduurzamen.