Jackfruit pop-up bar wil gasten verrassen

Jackfruit pop-up bar wil gasten verrassen

In Amsterdam is de jackfruit pop-up bar van Rootzz of Nature geopend. De keuken wordt gerund door chef Naresh Ramdjas, die de gasten een weekend lang zal verrassen met gratis streetfood gerechtjes met jackfruit.

Van 22 t/m 24 april zal de jackfruit pop-up bar te bezoeken zijn op het Hugo de Grootplein in Amsterdam. Een weekend lang kan iedereen langskomen om een ontdekkingsreis te maken door de wereld van jackfruit. Op die manier maken de bezoekers kennis met de van oorsprong Indiaase vrucht.

Door chef Naresh Ramdjas worden verrassende gerechtjes met jackfruit bereid die gasten gratis kunnen proeven. 'Ik heb vaker met jackfruit gewerkt en vind het fantastisch. In de pop-up bar zal ik het hele weekend kleine streetfood gerechtjes klaarmaken, zodat de gasten deze gratis kunnen proberen. Denk aan taco’s, jackfruitsushi en pita met jackfruitballetjes.'

Jackfruit pop-up jungle

De pop-up bar heeft een junglesetting. Zo staan er overal tropische planten en is er zelfs een echte jackfruit te zien. Op de muren zijn feitjes te lezen over jackfruit, zo leer je de vrucht steeds beter kennen. Ook kun je in een aparte ruimte een video zien waarin je kennismaakt met de jackfruitvrucht en jackfruittelers uit Sri Lanka.

Rootzz of Nature

De pop-up bar is een initiatief van vleesvervangermerk Rootzz of Nature. Rootzz of Nature maakt producten van jackfruit. De jonge jackfruit, de onrijpe variant, heeft een vleesachtige structuur en neemt dankzij die open structuur heel goed smaken op.