Blooming gaat kusthotel exploiteren in Bergen aan Zee

Blooming gaat kusthotel exploiteren in Bergen aan Zee

De blooming bedrijven groep opent in 2024 een nieuw hotel: blooming hotel Bergen aan Zee. Het komt op de plek van het huidige Hotel Nassau. Het ontwerp is van dezelfde architect als Hotel Jakarta.

De blooming groep heeft al een hotel-restaurant in de duinen van Bergen, de event locatie landgoed Het Hof, strandpaviljoen blooming beach, groepsaccommodatie blooming villa en een escape room.

Nieuwste project

Het nieuwste project - het kusthotel - laat nog even op zich wachten, maar de maquette is al onthuld. In 2024 gaat Hotel Nassau plaatsmaken voor een nieuwbouwproject. Het ontwerp is van architect Bjarne Mastenbroek van ‘Search Architects’.

60 kamers en 21 appartementen

Het nieuwe hotel krijgt 60 kamers en 21 hotel appartementen. Architect Mastenbroek is bekend van zijn ontwerp van Hotel Jakarta in Amsterdam waarmee meerdere internationale prijzen werden gewonnen.

Algemeen directeur van blooming, Mike Bosman, heeft de intentieovereenkomst met de initiatiefnemers Henk Deen en Bastiaan Smit ondertekend. Blooming gaat de volledige exploitatie doen van het nieuwe hotel.

Het nieuwe hotel komt in de plaats van het verouderde strandhotel Nassau. Dit hotel werd in 1952 gebouwd en wordt nu nog gerund door Martine en Willem-Karel Hirschfeld. Deen en Smit zijn mede-eigenaars van het hotel.

Duurzaam en verantwoord

Eigenaren Deen en Smit hebben gekozen voor twee gebouwen die middels de ondergelegen parkeergarage zijn verbonden. Het één omvat dadelijk 60 hotelkamers, een uitgebreide spa, zwembad en restaurantfunctie. Het kleinere en zuidelijk gelegen gebouw huisvest 21 hotelappartementen.

Blooming gaat het totale complex exploiteren. ‘Wij als partners hebben het doel het mooiste, beste en meest maatschappelijk verantwoorde strandhotel te worden van Nederland.'

'De locatie op het duin van Bergen aan Zee, de materialen, de energiezuinigheid van de gebouwen en natuurlijk de manier waarop het team van blooming het horecavak verstaat, maakt dat deze droom eindelijk realiteit gaat worden.’