Duits ijsconcept opent in Enschede eerste Nederlandse vestiging

Duits ijsconcept opent in Enschede eerste Nederlandse vestiging

In de Marktstraat in Enschede is de eerste Nederlandse vestiging geopend van het Duitse ijsconcept Roll 'n Cone. De zaak verkoopt Italiaans ijs volgens traditioneel recept en heeft een interieur dat zich kenmerkt door de sixties stijl. 'Tachtig smaken, mintgroen meubilair, een zwart-wit geblokte vloer en de kleuren roze en wit op de muur.'

Roll ’n Cone heeft in thuisland Duitsland drie vestigingen - in Coesfeld, Beckum en Unna - en zet nu voet op Nederlandse bodem. ‘Mijn stiefvader is bevriend met twee van de oprichters en was enthousiast over het concept’, vertelt Kennedin Orozco, die in Enschede de dagelijkse leiding heeft.

Italiaans ijs volgens traditioneel recept

De zaak huisvest in het pand dat meer dan 50 jaar onderdak bood aan Talamini. Roll ’n Cone was op zoek naar een locatie en meldde zich, nadat bekend was dat de eigenaren met hun onderneming stopten.

‘Ik denk dat we iets kunnen toevoegen aan het bestaande aanbod’, aldus Orozco. ‘We hebben Italiaans ijs volgens traditioneel recept dat we zelf draaien in de ijsmakerij achterin het pand. We hebben er zo’n tachtig, die we aanbieden afhankelijk van de seizoenen. In de praktijk betekent dat een vitrine met veertig keuzes.’

Roze en mintgroen

Ook het interieur noemt hij onderscheidend. ‘Sixties stijl. Het geblokte zwart met wit, de kleuren roze en wit op de muur en mintgroen dat terugkomt in onder andere het meubilair. Uit de recensies krijgen we terug dat gasten het bij binnenkomst direct als gezellig ervaren. We hebben op dit moment drie tafels binnen staan, wellicht worden dat er vier, en een terras waar plek is voor vier tafels.’

Het spaghetti-ijs van Roll 'n Cone.
Het spaghetti-ijs van Roll 'n Cone.

Spaghetti-ijs

Derde opvallende punt is volgens hem het grote aanbod coupes. ‘Onderscheidend als het gaat om de smaken en de samenstelling. Wat te denken van ons spaghetti-ijs? Vanille-ijs dat als spaghettislierten uit de machine komt bij het maken. Daar bovenop een rode saus, voor het gevoel van de tomatensaus en chocoladesnippers die de kaassnippers voorstellen. Een echte Italiaanse gimmick.’

In de koudere maanden staan wafels op het menu. ‘We zijn in november, december en januari gesloten, en daaromheen zeven dagen per week geopend.’

Meerdere Nederlandse locaties

Roll ’n Cone Enschede is de eerste (Nederlandse) franchisevestiging van de Duitse formule. ‘Wij zijn geen masterfranchiser, maar kijken uiteraard wel naar de mogelijkheden om op termijn meerdere locaties te openen’, zo laat Orozco weten. ‘Maar eerst Enschede. De reacties zijn positief en dat is op dit moment het belangrijkste.’