Badhotel Domburg vernieuwt alle kamers

Badhotel Domburg vernieuwt alle kamers

Badhotel Domburg heeft alle 116 kamers vernieuwd. De sfeer van het nieuwe kamerinterieur is licht, open en fris.

Directeur Michel van Espen heeft zin in het nieuwe seizoen voor zijn hotel aan de Zeeuwse kust: ‘We hebben veel vaste gasten die naar Badhotel Domburg komen omdat ze ons persoonlijk kennen en zeker weten dat alles weer zal zijn zoals het hoort. Onze huiselijke, ongedwongen en zorgvuldige aanpak ervaren zij als de grootste luxe.’

Samen met interieurstyliste Belinda Ubbink van Studio Bink en projectmanager Rene Greveling van Bureau Brandmeester, werkten Van Espen en zijn team aan de nieuwe uitstraling van het kusthotel.

Daarbij zijn alle 116 kamers en suites ingrijpend vernieuwd. Gekozen is voor een lichte klassieke minimalistische basis met een knipoog naar het oude Kuur Hotel. De verschillende sferen van de kamers maken subtiele verwijzingen naar hoe er werd gesport, gebadderd in zee en geflaneerd in Domburg in de begindagen van het hotel, dat z’n deuren opende in 1866.

Duurzame keuzes

Bij de verbouwing hebben Van Espen en zijn team zich veel laten leiden door duurzame keuzes. ‘Onder andere door warmteterugwinning, reductie van gasgebruik en hergebruik van materialen in te zetten’, zegt Van Espen.

‘Sinds 2011 zijn we in het bezit van een Gouden Green Key status, een keurmerk dat laat zien dat een bedrijf er alles aan doet om het milieu te ontzien, zonder in te boeten op comfort of kwaliteit. In onze restaurants kiezen we bewust voor producten uit de streek, biologisch als het kan. Samen met onze leveranciers, maken we duurzame keuzes met respect voor mens en dier en rekening houdend met de seizoenen.’

Heilzame traditie

Badhotel Domburg kent een lange traditie, die teruggaat tot de reislustige Europese en Nederlandse beau monde in de tweede helft van de negentiende eeuw. Welgestelde adel op zoek naar huiselijkheid, ontspanning en goede verzorging, en beroemde kunstenaars als Jan Toorop en Piet Mondriaan op zoek naar inspiratie. Zij ontdekten Domburg al vroeg als heilzame badplaats met allure, gezonde zeelucht en magische vergezichten.

Die heilzame rol trekt het hotel ook door in het bedrijf, met een eigen spa. Die inpandige wellness biedt een decor van duizenden mosselschelpen, zandpatronen op de grond, oesters in bad en een ‘echte’ Noordzeestorm. Er is een zwembad en rustruimte en er zijn diverse sauna’s en behandelruimtes waar lichaam en gelaat behandeld kunnen worden met de natuurlijke producten van Thalgo. Ook is er speciaal voor Spa Domburg de ‘eb en vloed’ massage ontwikkeld, die je laat meevoeren op de deining van de zee.

Demian van der Reijden

Demian van der Reijden

Senior redacteur Misset Horeca

Coördinator Hotel / Koffie & Thee