Bowling Spierdijk stopt: complete inventaris in online veiling

Bowling Spierdijk stopt: complete inventaris in online veiling

Café en Bowling Spierdijk stopt er na 42 jaar mee. Het bedrijf is verkocht en dat betekent dat er na 182 jaar een einde komt aan het Spierdijkse familiebedrijf. De complete bowling- en horecainventaris wordt daarom geveild via het online platform van BVA Auctions.

Het gaat onder meer een complete bar met bovenkoof, een Feller biljarttafel, bowlingballen en kegels verschijnen onder de digitale hamer. Meebieden kan tot 2 juni 2022, de veiling sluit om 18:30 uur.

Café en Bowling Spierdijk is al 42 jaar het centrale middelpunt van het dorp. Niet alleen de bowlingvereniging is er elke week te vinden, menig Spierdijker en mensen uit de omgeving komt er regelmatig een balletje rollen en een biertje drinken. Maar nu stoppen eigenaren Gerard Duijn en Hélène Snelling Berg ermee. Het bedrijf is verkocht en de deuren van Bowling Spierdijk zijn voorgoed gesloten.

Horecainventaris in online veiling 

De complete inboedel van Café en Bowling Spierdijk wordt online geveild via het online platform van BVA Auctions. En die veiling is voor bowlingliefhebbers zeker een kijkje waard. Bowlingballen in alle soorten en maten, kegels, bowlingzitjes en ruim 135 paar bowlingschoenen worden geveild.

Ook de café-, restaurant- en keukeninventaris wordt aangeboden. Onder meer een complete bar met bovenkoof, een Feller biljarttafel, een combisteamer, een klassieke houten theaterbank, restaurantmeubilair, verlichting en divers decoratiemateriaal komen onder de hamer. De kavels zijn online te bekijken.

Familiebedrijf sinds 1840

Bowling Spierdijk is een familiebedrijf. Het begon in 1840 als café De Hoop en was toen in handen van de over-overgrootvader van de huidige eigenaar. In 1932 vond er een grote verbouwing plaats en ging het toenmalige café tegen de vlakte. Op ongeveer dezelfde plek werd Café Welgelegen gebouwd, met toneelzaal en een woning.

Onder Willem Duijn, de vader van de huidige eigenaar Gerard, opende Bowling Spierdijk in 1981 haar deuren. En sinds 1995 staan Gerard en Hélène aan het roer, die nu de beslissing hebben genomen om het familiebedrijf na 182 jaar te beëindigen. 'Maar', zegt Hélène, 'we stoppen met pijn in ons hart.'

Over de veiling

De online veiling van de inventaris van Bowling Spierdijk is geopend voor biedingen. Op donderdag 2 juni 2022 sluit de veiling om 18:30 uur.  Op woensdag 1 juni 2022 is er van 10:00 tot 12:00 een kijkdag. Adres: Spierdijkerweg 111, 1641 LW in Spierdijk.