Nieuwe restaurant Sallora: mix van Franse en Libanese keuken

Nieuwe restaurant Sallora: mix van Franse en Libanese keuken

Aan het Osdorpplein in Amsterdam is restaurant Sallora in The Cohesion Don Bosco geopend. Er komt een terras met diverse lounge meubels, gezellige banken en comfortabele stoelen.

Bij restaurant Sallora van eigenaar Nawras Rachid kunnen de gasten genieten van een mix van de Franse en Libanese keuken. Het restaurant ademt een huiselijke en oosterse sfeer en heeft een open keuken met een houtskoolgrill.

Eigenaar Nawras: 'Toen ik bijna 20 jaar geleden in Nederland kwam, ben ik gaan werken in een restaurant. Ik maakte hier kennis met de horeca en mijn interesse werd toen voor het koken gewekt. Ik heb me in de afgelopen jaren opgewerkt tot chef-kok bij onder andere de Hangar in Amsterdam. Het was mijn droom om ooit een eigen restaurant te beginnen. Met ons nieuwe restaurant Sallora is mijn droom nu uitgekomen.'

Franse en Libanese keuken

In restaurant Sallora maakt de gast kennis met alle heerlijkheden uit het Midden-Oosten. Van diverse koude en warme mazza's, spiezen en vis- en vleesgerechten. Nawras importeert de meeste kruiden en ingrediënten zelf, want hij wil alleen het allerbeste voor zijn gerechten. Elke dag wordt er om 08.30 uur een internationaal ontbijt geserveerd. Binnenkort gaat ook de Sallora webshop live voor het bestellen van kruiden, Sallora-merchandise en leuke accessoires.

Amsterdamse Osdorpplein

Osdorpplein is volop in ontwikkeling. MRP is verantwoordelijk voor verschillende ontwikkelingen op het Osdorpplein. Si-Mohamed El M’Barki, vastgoedontwikkelaar bij MRP: 'Wij zijn heel blij dat het nieuwe restaurant Sallora nu is geopend. Het past bij onze ambitie om kwalitatief hoogwaardige restaurants toe te voegen aan het Osdorpplein wat nu transformeert van een winkelcentrum naar het bruisend hart van Amsterdam Nieuw-West met een gevarieerd aanbod van woningen, horeca, retail en nieuwe voorzieningen.'