Summa College, Van der Valk, Hutten en Center Parcs gaan samen vakmensen opleiden

Summa College, Van der Valk, Hutten en Center Parcs gaan samen vakmensen opleiden

Van der Valk, Hutten Bedrijfscatering en Center Parcs hebben een overeenkomst getekend met het Summa College in Eindhoven voor het opleiden van vakmensen voor de hospitality branche. De horecabedrijven hebben zelf meegeschreven aan het onderwijsprogramma.

Vanaf september2022biedt het Summa College samen met de horecabedrijven Van der Valk, Hutten en Center Parcs Kempervennen een nieuwe opleiding aan voor het opleiden en begeleiden van nieuwe medewerkers voor de hospitality in de regio.

Breed eerste jaar

Vooralsnog is de opleiding alleen bestemd voor het eerste studiejaar. Mogelijk dat in de toekomst deze aanpak naar meer leerjaren en opleidingsniveaus wordt uitgebreid.

Wat de samenwerking bijzonder maakt is dat de bedrijven hebben meegeschreven aan het onderwijsprogramma. ‘Van der Valk, Hutten en Center Parcs hebben meerdere malen met ons aan tafel gezeten om het ‘brede basisjaar’, zoals we het noemen, vorm te geven’, vertelt Mark Dekkers, docent bij het Summa College.

Binnen het Summa College zijn voor de nieuwe opleiding de krachten gebundeld van maar liefst vijf scholen: Horeca, Facilitair, Vrije Tijd, Hospitality en Luchtvaartdienstverlening.

‘Het is een samenwerking die natuurlijk twee kanten uit werkt’, aldus Dekkers. ‘Onze studenten doen enorm veel ervaring op bij bedrijven die actief zijn in de sector hospitality. Verder helpt het de bedrijven in het voorzien van personeel en misschien wel in het binden van nieuwe mensen. Zo spelen we in op de vraag uit de arbeidsmarkt’, vervolgt hij.

Van der Valk

‘Het is een hele mooie samenwerking voor ons als bedrijf. Zo komen we in the picture bij studenten’, vertelt Jedidjah ’t Hart van Van der Valk. ‘In het nieuwe basisjaar krijgen studenten een beeld van de verschillende plekken waar je in de hospitalitysector terecht kan komen’, vervolgt ze.

Wanneer de studenten na het brede basisjaar een specifieke richting kiezen, dan kunnen ze daarna makkelijker terecht voor stages bij een van de drie bedrijven.

Summa College: langer samenwerken

De samenwerkingsovereenkomst loopt in eerste instantie voor één jaar, maar de intentie is om het om te zetten in een langdurige samenwerking, waar waarschijnlijk meer bedrijven uit de regio zich bij aansluiten.

‘We hebben de overeenkomst pas net getekend, maar er zijn nu al nieuwe bedrijven die zich graag bij de samenwerking willen voegen’, aldus Dekkers van het Summa College.