Concours opent Wine & Foodbar

Concours opent Wine & Foodbar

Tegenover restaurant Concours opent deze zomer de Wine & Foodbar. Bij dit café is alleen plaats voor spontane bezoekers. Er staan klassiekers van chef Alex Zeelenberg op de kaart en staan vele wijnen open om per karaf te worden geschonken.

Bij Café Concours is er weer plek voor die spontane bezoeker die last minute nog zin heeft om even buiten de deur ergens aan te schuiven. Zo begon het ook zes jaar geleden bij Concours. Alex en Lisa Zeelenberg begonnen hun restaurant met de gedachte dat iedereen kon aanschuiven zonder kaart.

Zeelenberg liet zich inspireren door de markt en fietste rond de stad op zoek naar bloesems en kruiden. Hiermee werd het menu bedacht en geserveerd. Veel buurtbewoners voelden zich al snel thuis in dit huiskamer restaurant waar iedereen welkom was en zelfs de barkrukken aan de keukenpas werden geschoven. En wat begon met 3 of 4 gangen werden al gauw 5 of 6 gangen menu. Reserveringen werden steeds verder vooruit gepland voor een gegarandeerde tafel in dit populaire restaurant met inmiddels een notering in de Michelingids, Gault&Millau en de Lekker 500.

Nieuw pand

Concours groeide uit zijn jasje en verhuisde in 2019 naar een nieuw pand met een terras. Dit werd mogelijk gemaakt door onder andere een gedeeltelijke financiering door vaste gasten middels crowdfunding. Op de oude locatie is Café Concours gevestigd.

Eten en drinken

Op de kaart staan een stuk of 10 kleine gerechten, klassiekers en favorieten van de gasten. De inmiddels befaamde oesters van Concours, maar ook borrelplanken en gedroogde hammen van Josse Haarhuis. Dit in combinatie met eigen geïmporteerde wijnen per glas, geselecteerd door sommelier Nils Regien, die ook te bestellen zijn in karafjes en wijnproeverijen. In het café staan de wijnen centraal en kan er een mooi gerecht bij geadviseerd worden.