Hoe Ron Gastrobar flink bespaart met Procent

Hoe Ron Gastrobar flink bespaart met Procent

In deze tijd wil je besparen waar mogelijk. Inkoopplatform Procent begrijpt de branche als geen ander en is daarom in 2011 tijdens de financiële crisis gestart met als doel: opkomen voor de belangen van horecaondernemers. Inmiddels helpen ze ruim 12.000 ondernemers met het besparen op hun inkopen. Zo ook chef-kok en ondernemer Ron Blaauw.

Over het Ron Gastrobar concept

Het begon allemaal aan de Sophialaan in Amsterdam, waar Ron Blaauw in 2013 zijn eerste Ron Gastrobar opende. Een toegankelijk en ongedwongen restaurant met een waanzinnige prijs-kwaliteitverhouding. Inmiddels is het Ron Gastrobar concept uitgegroeid naar vier zaken. Elk met hun eigen identiteit, maar allemaal met het Ron Gastrobar DNA: bruisende en ongedwongen restaurants waar uit eten gaan een feestje is.

Momenteel hebben ze naast hun consultancy-activiteiten vier restaurants: Ron Gastrobar, Ron Gastrobar Oriental Downtown, Ron Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel en Ron Gastrobar Indonesia in Laren. Daarnaast runnen ze het concept ‘Ron Gastrobar Streetfood’ in vier leuke Mooie Boules locaties en hebben ze de catering-tak Ron ‘Gastrobar At Home’.

Bespaar op je inkopen waar mogelijk en geef onnodig werk uit handen”

De gouden tip van Ron Blaauw

De gouden tip van een ondernemer als Ron Blaauw voel je al wel aankomen: bespaar op je inkopen waar mogelijk en geef onnodig werk uit handen. Zo werk je een stuk efficiënter. 'Wij hebben geen moment getwijfeld om ons bij Procent aan te sluiten, het is simpelweg zonde om niet mee te doen', geeft Blaauw aan. 'Het bespaart je heel veel tijd en moeite, en ze zorgen gratis voor financieel voordeel. Iets wat je als horecazaak wat ons betreft niet aan je voorbij kan laten gaan.'

Overstappen is geen probleem en gaat erg makkelijk. Iets wat Blaauw alleen maar kan bevestigen: 'De overstap ging onopgemerkt. Je kan zelf kiezen waar je op wilt besparen. We nemen voornamelijk energie en PIN/CC-transacties af, maar je kan op nog veel meer onderdelen besparen. Die keuze is aan jou! In tegenstelling tot andere leveranciers heb je veel persoonlijk contact en kan je altijd terecht met je vragen. Door het dynamische team verloopt dit erg fijn en snel.'

Zo werkt inkoopplatform Procent

Procent is een betrouwbaar en gedreven multifunctioneel inkoopplatform, dat ervoor zorgt dat al ruim 10 jaar lang duizenden horecabedrijven van de laagste tarieven en meest gunstige voorwaarden profiteren. En dat volledig kosteloos.

Door het bundelen van het inkoopvolume van meer dan 12.000 horecaondernemers in Nederland en België, koopt Procent op verschillende onderdelen vlijmscherp in bij A-merken en premium leveranciers. Zo worden er schaalvoordelen gecreëerd. Samen krijg je nu eenmaal meer voor elkaar dan alleen, zeker als het om inkopen gaat. Better together is niet voor niets de slogan van dit bedrijf. Ze nemen als one-stop-shop voor jou het werk uit handen, waardoor jij als horecaondernemer je kan focussen op andere zaken.

Bespaar op onderdelen binnen jouw bedrijf

Of je nou een hotel, cateraar, keten of individueel restaurant bent, er is voor iedereen voordeel te behalen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar of jij als ondernemer het goed geregeld hebt en of je niet te veel betaalt? Dan gaat Procent als volgt te werk:

  1. Ze komen persoonlijk bij je langs voor een kennismaking. De werkwijze wordt uitgelegd en samen wordt er gekeken naar de grootste kostenposten waarop bespaard kan worden. Vanuit hier maken ze een kostenanalyse.
  2. Vervolgens kijken ze naar de huidige tarieven en afspraken en maken ze hierop een besparingsanalyse. Door alles naast elkaar te leggen, verschijnt het overzicht waarop je kunt en wilt besparen. Dit kan op 7 verschillende productgroepen: betalingsverkeer, energie, koffie, afvalverwerking, verzekeringen, bypass-afspraken en QR. Het is geheel aan jou of je je aansluit voor the full package of slechts op enkele onderdelen.
  3. Mocht je je aan willen sluiten bij het collectief dan is je deelname volledig gratis. Jij bepaalt op ieder gewenst moment zelf van welke besparingen je gebruik wilt maken. Zo bespaar je veel geld, tijd en moeite.

Dit artikel is gesponsord door inkoopplatform Procent Horeca.