Bieropleiding Stibon breidt uit naar België

Bieropleiding Stibon breidt uit naar België

Aangepast aan de Belgische markt, maar met supervisie vanuit Nederland; dat gaat, vanaf het najaar 2022 Sitbon België worden.

Bieropleiding Stibon slaat de vleugels uit naar België. Het Nederlandse initiatief gaat daarbij samenwerken met Becomev, onder meer bekend van de Brussels Beer Challenge, Beer Experience en Bier Grand Cru.

Stibon België organiseert in het najaar de eerste opleiding in Brussel. Aanleiding voor deze stap is, volgens de bieropleider, 'de toegenomen vraag vanuit België voor de internationaal georiënteerde opleiding die Stibon biedt.'

Bieropleiding Stibon in Belgische context

Het lesmateriaal is aangepast aan de Belgische context en de het docentenkorps is 100% Belgisch. 'De Nederlandse moederorganisatie bewaakt de filosofie en de kwaliteit van de opleiding', aldus de opleider.

Tijdens de bieropleiding Stibon Bierambassadeur 1 leren deelnemers de belangrijkste biertypen proeven en beschrijven. Ook komt de invloed van grondstoffen als granen, hop en kruiden aan bod. In een brouwerij leert men meer over het brouwproces en de magie van de vergisting.

De opleiding is bedoeld voor hen die een goede basiskennis van het product bier nodig hebben in de horeca of in de groot- en detailhandel. De opleiding is ook geschikt voor hen die een hobbymatige interesse in bier hebben. De vervolgopleiding op niveau 2 is een belangrijke stap naar het internationaal erkende diploma ‘Diplom Biersommelier’.